Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Pașoptriștii

Zoom Pașoptriștii

Dan Barna și-a prezentat programul-doctrină de centru-dreapta cu care vrea să branduiască partidul.

Știți, după niște alegeri și după niște scandaluri interne, Barna a zis ceva de genul: bă, dă-o dracu’, ar fi bine să ne organizăm puțin, că eu am luat *uie deja de trei ori.

Așa se face că Barna și acoliții au scos la iveală doctrina. Și-au dat doctrina pe față.

Pe scurt, ea e una conservatoare, pornită împotriva statului.

Câteva exemple de enormități socio-economico-cosmice: “Vom accelera tranziția de la pilonul 1, falimentar și care se bazează pe transferuri de la buget, către pilonul 2 și pilonul 3, bazate pe investiții. Tranziția se va face fără a afecta pensiile actuale, dar cu un calendar clar de transfer pentru viitorii pensionari. Vom folosi veniturile din resursele naturale ale țării noastre pentru a ajuta această tranziție: resursele naturale ale României merg direct ca investiții în pensiile din pilonul 2”.

Totul e greșit aici. Transferul de la pilonul 1 la pilonul 2, 3 sau 478 nu face ca banii să fie brusc mai mulți. Până acum, pilonul 2 a însemnat, în principal, bani pentru administratorii fondului și cam atât. Nimic însă despre asta. Veniturile din resurse naturale să meargă spre pilonul 2? Nu cumva asta ar ține de un program de guvernare care ar trebui apoi discutat pe larg în Parlament? Nu de alta, dar poate 99% din români ar dori ca din banii ăia să se facă spitale, spre exemplu. Sau: “Politici anti-sărăcie concrete – declanșarea unei ofensive împotriva abandonului școlar în mediile sărace și în spațiul rural, intervenții sociale finanțate prin granturi oferite organizațiilor care lucrează direct în comunități: ONG-uri, fundații, instituții de cult, primării”.

Nu poți să spui “politici anti-sărăcie concrete”, iar apoi s-o zgudui generalist cu: intervenții, sprijin, ONG-uri, instituții, să fie bine, să nu fie de rahat.

Sau: “Vom vota onorarea promisiunii făcute cetățenilor: maxim 300 de parlamentari. Vom demara procesul de modificare a Constituției pentru a repara sistemul politic, începând cu #FărăPenaliÎnFuncțiiPublice”.

Astea sunt bazaconii rămase în mintea lui Cristian Ghinea din vremea în care avea tricou cu Băsescu. Mă rog, Dan Barna habar n-are de toate acestea, că-n vremea aia el făcea performanță în privat.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale