Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Plăcerea perversă a statului român

Zoom Plăcerea perversă a statului român

România găsește forme din ce în ce mai rafinate de a-și tortura locuitorii. Pare mai puțin favorabilă vieții decât deșertul Gobi.

În toată această poveste, statul pare acel spectator din umbră, diabolic, aristocratul din lojă, cel care caută plăceri perverse în suferința celor de pe scenă, în spectacolul care iese din domeniul ficțiunii și face victime în viața reală.

Avem un stat care juisează la suferință.

Opt copii bolnavi de cancer de la Iași nu aveau o serie de medicamente, care ce făceau ele? Îi țineau în viață. Reversul ținutului în viață este neținutul în viață, mai exact moartea.

Părintele unuia dintre copiii bolnavi: “M-am interesat în străinătate și am reușit să iau aceste medicamente absolut necesare cu suma de aproximativ 9.000 de euro. Mi s-a spus că nu este medicamentul în spital și că nu se știe când poate fi livrat, deși acesta se regăsește în Programul Național de Oncologie”.

Cu alte cuvinte, statul român nu poate garanta medicamente pe care le garantează.

Reacția ministrului Florian Bodog a venit prompt, când a fost întrebat cine își asumă responsabilitatea dacă acei copii nu vor supraviețui: “Noi toți, doamnă, cu mine în frunte, va trebui să mergem la pușcărie, pentru că suntem niște criminali. Știm că nu sunt aceste medicamente și, totuși, facem niște proceduri, împingem niște hârtii pe-aici, o frecăm, cum s-ar spune, pentru că medicamentele tot nu există și nu știm când vor veni”.

Nu, n-a fost asta reacția, ci alta: “Asta este o întrebare pe care mi-o adresați mie?”.

La Constanța, statul le cere banii bătrânilor cu venituri de până la 500 de lei care au mâncat moca de la stat, ca șmecherii, deși nu aveau dreptul decât cei cu venituri de până la 126 de lei pe lună. În total, 754 de bătrâni și tineri cu probleme de sănătate din Constanța trebuie să plătească pentru hrana primită din 2013 încoace. Le-a dat Mazăre pilaf și alte bunătățuri!

Astfel, doamnei Elena Popa, de 67 de ani, cu o pensie de urmaș de 230 de lei, i s-a înfundat. A trăit bine cât a trăit pe banii statului, dar acum a venit vremea să plătească din urmă 13 milioane de lei vechi. Scoate, babornițo, banii de la saltea, că destul te-ai lăfăit, destul ai râgâit numai parfum de orez și de mâncare de mazăre, destul ai molfăit la chifteluțe și șnițele.
Citeşte mai multe despre:
PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint