Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Poliția Română, cea mai bună glumă

Zoom Poliția Română, cea mai bună glumă

Pe 15 iulie, șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a anunțat că va sesiza Parchetul în cazul fostului șef al serviciului de combatere a criminalității organizate de la Poliția Tulcea. Polițistul tulcean este cercetat deja disciplinar pentru neglijență în serviciu în cazul capturii de cocaină din luna martie.

Asta după ce săptămâna trecută a fost făcut public rechizitoriul întocmit de către DIICOT Tulcea în cazul cocainei capturate la Sfântu Gheorghe.

Dar toată povestea

cocainei eșuate pe plaja de la Sfântu Gheorghe merită reluată, pentru că este o poveste ce frizează irealul.

Pe 26 martie 2019, șeful DIICOT, Felix Bănilă, organiza o conferință de presă pentru a prezenta ziariștilor aproape o tonă de cocaină, ridicată de către autorități de pe plaja de la Sfântu Gheorghe.

Cu aceeași ocazie, șeful DIICOT anunța că DIICOT-ul și Poliția au desfășurat o amplă acțiune de investigare și așa au ajuns la captura-record de cocaină. De fapt, lucruile nu au stat nici pe departe astfel. Pur și simplu, autoritățile s-au trezit cu tona de cocaină în brațe, în dimineața zilei de 22 martie, atunci când una dintre bărcile traficanților a eșuat pe plaja din Sfântu Gheorghe.

Pe data de 20 martie 2019,

traficanții au descărcat dintr-o altă barcă, în localitatea Băltenii de Sus, 30 de saci de rafie plini cu pachete cu cocaină. Le-au încărcat într-o dubiță Opel și, în noaptea respectivă, au dus duba în parcarea din Zebil a firmei Glacial Prod. În parcarea respectivă așteptau două TIR-uri înmatriculate în Serbia, care trebuiau să preia cocaina și să o transporte în Europa de Vest, destinația finală.

În seara de 21 martie, profitând de absența din parcare a celor doi sârbi, paznicii parcării Glacial Prod au descuiat dubița cu cheile lăsate de către sârbi pe roata din față a mașinii și au găsit cei 30 de saci. Curioși, au scos din unul dintre saci un pachet de aproximativ un kilogram, l-au tăiat într-un colț și, descoperind un praf alb, s-au gândit că s-ar putea să fie droguri. În cele din urmă, pachetul a ajuns la Poliția din Sarichioi, de unde, pe 22 martie, a ajuns la Poliția din Tulcea. Între timp, sârbii mutaseră sacii cu cocaină din dubiță într-unul dintre TIR-uri și plecaseră. Unul dintre ei a fost prins de polițiștii români pe 23 martie dimineața, în Bușteni, la volanul unuia dintre TIR-uri. Al doilea sârb a fost prins pe 24 martie, când încerca să iasă din țară pe la Porțile de Fier I. TIR-ul lui a fost găsit de-abia pe 6 iunie, în Buzău.

Dar din cei 30 de saci

în care se estimează că s-ar fi aflat aproximativ o tonă de cocaină, Poliția nu a mai găsit absolut nimic. Astfel, marea acțiune investigațională a polițiștilor și procurorilor români a dus la capturarea unui kilogram de cocaină sustrasă de un paznic din duba traficanților. Ulterior, în urma unei percheziții făcute în barca lăsată de traficanți la Băltenii de Sus, s-au mai găsit trei pachete de câte un kilogram. Patru kilograme, așadar, dintr-o tonă. Wow!

Dacă nu ar fi existat cele 1.040 de kilograme picate miraculos în brațele autorităților în dimineața de 22 martie, probabil că din tot acest transport de droguri captura ar fi fost de doar patru kilograme.

Problema este că,

în dimineața zilei de 22 martie, o altă barcă, similară celei eșuate pe plajă, a intrat pe Dunăre și i s-a pierdut urma. Martorii din Sfântu Gheorghe care au văzut-o spun că barca era la fel de încărcată ca aceea care a eșuat. Este, așadar, foarte probabil ca încă o tonă de cocaină să fi intrat în acea zi în România, fără ca Poliția să fi prins de veste.
Iată cum, într-un interval de două-trei zile, în România au intrat trei tone de cocaină din care autoritățile au reușit să rețină doar una singură.

În acest moment,

singurii trimiși în judecată pentru trafic de droguri sunt cei doi sârbi. Cărăușii.

Cetățeanul sârb care a coordonat, în Tulcea, activitatea celor doi șoferi de TIR nu a fost prins și, probabil, nu va fi prins niciodată.

Mai există cinci cetățeni, doi spanioli și trei români, care s-au aflat în Sfântu Gheorghe în perioada desfășurării traficului de droguri. Deși au fost identificați ca făcând parte din grupul de traficanți, nici acești cinci cetățeni nu au fost arestați.

Iată cum ceea ce putea să fie o lovitură dată traficului de droguri de mare risc s-a transformat într-o mare fâsâială, un circ ridicol pentru care vor plăti doi cărăuși și șeful interimar al serviciului de combatere a criminalității organizate din Poliția Tulcea. Despre Poliția de Frontieră, care nu și-a făcut treaba, despre sistemul de supraveghere a frontierei, care n-a funcționat fix atunci, deocamdată, nimic.

1 comentariu

  1. #1

    Nu uitați cazul ăluia, din Timiș, care a împușcat un polițist rutier, care a fost găsit „sinucis” în celulă.

    Sau al ăluia, cu probleme psihice, tot așa, găsit „sinucis” în celulă (în Suceava parcă).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale