Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Post-ul de pe Facebook nu e post destul dacă nu e și tîmpit

Zoom Post-ul de pe Facebook nu e post destul dacă nu e și tîmpit

Sînt unii proști care comentează la un text de pe Internet: "Primul". Cîteodată acest comentariu chiar este primul comentariu și atunci ne putem ușor imagina ce bucurie trăiește amărîtul – gata, a făcut ceva, poate să se uite la desene zece ore sau să-și înțepe mai departe păpușa cu pixul în ochi. Mintea lui nu are nimic de spus, tot ce poate să facă este să-și manifeste o prezență rînjită.

Este și cazul lui Sebastian Lăzăroiu. După cîteva luni de rebranduire la TVRM a securistului Bondrea, Lăzăroiu s-a întors cu limba între picioare la Cotroceni, adică la stat pe Facebook toată ziua. Se zice că Lăzăroiu n-ar fi fost de acord cu banii plătiți de PDL la Evz, B1 TV și alte ciurucuri, se zice că i-ar fi șoptit la ureche stăpînului: "Hai să luăm Facebook! Dacă vreți, vă fac intrarea, că sînt prieten cu Mark".

Iată cum comentează Lăzăroiu, la nici o secundă de la emisiunea lui Băsescu de la B1, unde acesta se luase de Blaga și PDL: Blaga vrea să conducă PDL pentru că a făcut blat cu USL.

Bun, veți spune că asta poate să debiteze și o minte bolnavă mediocră, că poate să fie și apanajul unui diagnostic neinteresant, sau că orice țucălar, luat pe nepregătite și simțind nevoia să spună ceva ca să-și mulțumească stăpînul, mai greșește. Și ați avea dreptate. Dar nu e speța noastră, căci Lăzăroiu continuă: "Blat după parlamentare cu PSD". Deci Blaga vrea să conducă PDL cu scopul de a face blat cu PSD după 2016. Ce-nseamnă să lucrezi cu viitorul zi de zi!

Mai departe, cum poate să facă blat cu PSD? Lăză răspunde: "Blat la parlamentare, partid mic. Cred că s-a minunat și el că PDL a luat 16%, că el nu voia decît vreo 10%". Concurs: cine găsește ADN de logică în ce a spus Lăzăroiu primește tratament la o clinică de specialitate. Cu ce l-ar fi incomodat pe Blaga, în planul lui de aservire a PDL, un procent mai mare? De ce nu ar fi mai avantajos pentru partidul cu care, atît de interesat, s-ar alia ca PDL să aibă mai mulți parlamentari? Tot atîtea întrebări ale căror răspunsuri se află la doctori.

Și Lăzăroiu continuă, de parcă o propoziție ar avea vreo legătură cu cea care îi urmează sau cu cea de dinaintea ei, ori măcar vreun sens. Aflăm că scopul lui Blaga cu PDL ar fi "7-8% cu care să negocieze cu PSD sau PNL (cel mai probabil cu PSD) și obține un minister sau două". Repet, de ce nu ar obține 20-25% și zece ministere?

Lăzăroiu face parte din acea categorie de oameni care se foiesc prin media și despre care îți zici: "Băi, nu poate, totuși, să fie chiar atît de nebun pe cît pare!". Adică, la cum vorbește, te-ai aștepta să intre în emisiuni cu o oală de noapte pe cap, cu un cîrnat legat la gît în locul cravatei și care să atîrne peste un superb maieu cu fluturași roz, pătat de sînge. În picioare cu bocanci de schi, iar în loc de pantaloni, după gust, o fustiță de majoretă. Dar nu, omul nostru se îmbracă oarecum normal, e tratat de ceilalți nemedicamentos, ba chiar cît se poate de civilizat, ca și cum nu ar fi nimic cu el, ca și cum ar avea un loc de muncă și cînd vede culoarea roșie la semafor știe că trebuie să se stea.

Publicat în Cațavencii, nr. 7(85), 2013

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint