Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Preț de criză pentru tăcerea falșilor ziariști: 1.500 de lei de candidat

Zoom Preț de criză pentru tăcerea falșilor ziariști: 1.500 de lei de candidat

 ► Deşi patronul României Libere figurează, încă, drept unul dintre cei mai bogaţi români, ziarul o duce atât de rău, încât angajaţii se dispersează care încotro, încercând să facă rost de ceva mărunţiş până se va decide soarta publicaţiei. Fostul (poate încă actual) corespondent al RL pe zona Deltei s-a aliat cu fostul responsabil al redacţiei locale Adevărul de Seară şi au pus-o de un business lucrativ pe timp de campanie.

Aşa că omul de la RL s-a apucat să scrie şi să semneze într-un soi de publicaţie online deţinută de ex-omul de la Adevărul, actualmente consilier al preşedintelui CJ Tulcea. Iar în timp ce bătrânul scrie şi semnează, tânărul fugăreşte candidaţi din toate partidele, cerându-le bani. De la vreo 6 a şi primit câte 1.500 de lei, pentru a nu-i ataca online şi pentru a-i mai tămâia de bine din când în când. Măcar banii ăştia i-au luat în avans, iară nu cu întârzieri de luni de zile, cum luau de la trusturile unde au practicat până mai ieri.

► Mihai Anghel, olteanul care l-a detronat pe Dinel Staicu din fruntea bogătaşilor doljeni, încearcă din răsputeri să se asigure că acesta nu-l va mai depăşi, mai ales în numărul şi mărimea condamnărilor pe care le-a primit. Mihăiţă şi-a început cariera sub directa îndrumare a senatorului de Dolj Adrian Păunescu, care l-a ajutat să ia pe daiboj firma CEREAL COM SA, plătită cu 19 miliarde de lei în loc de 125, cît făcea. În rest s-a descurcat de unul singur (mai ales că protectorul său a plecat la Deva, iar în final la Bellu) înjghebîndu-şi un grupuleţ infracţional axat pe fals, uz de fals şi înşelăciune privind rambursarea ilegală de TVA. Şi-a extins activitatea în domeniul evaziunii fiscale, a contrabandei şi spălării de bani în asociere cu un grup de libanezi, dar şi mărunţişuri cum ar fi înşelarea proprietarilor de la care luase pămîntul în arendă şi încasarea de alocaţii în euro, în plus, de la Uniunea Europeană pentru suprafeţe de teren declarate că ar fi fost cultivate cu diverse plante. Ca să intre în rîndul lumii şi să nu mai fie deranjat de organele de cercetare penală, domnul Anghel este văzut tot mai des în compania mai marilor PSD Dolj, pe la diverse manifestări publice. Ba, se zice, ar fi contribuit cu bani proprii la campania electorală din luna iunie. Iar cum campania de toamnă a pornit deja, vor prinde bine şi alţi bani pe care-i va dona. Că doar n-o sta acum USL-ul să ia la mirosit banii primiţi, ca să vadă dacă au prins sau nu miros de şmen.

Publicat în Cațavencii, nr. 44, 7-13 noiembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint