Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Primăria Petroșani își face site nou-nouț

Zoom Primăria Petroșani își face site nou-nouț

Pesemne că a ajuns și în Petroșani informația cum că, mai nou, se face și minerit online, după bitcoini și alte monede virtuale. Sau poate că, pur și simplu, oamenii din Primărie au decis că e cazul să ajungă și ei prezentul din urmă. Orișicum, un purcoi de bani urmează să fie cheltuiți pentru ca cetățenii, sanchi, să aibă un „Portal servicii” precum și un sistem de management de documente actualizat. Totul pentru o nimica toată de 1.191.100 lei, plus TVA. Și, unde au mers atâția bani pe partea se software, au mai dat încă vreo 32.000 și pe niște echipamente pentru echipa de proiect. Că mna, e o echipă întreagă care vrea să ducă Petroșaniul în world wide web, doar nu te riști să te duci singur.

Firește, a existat și o licitație pentru atribuirea acestor două contracte. Sau poate că licitație e mult spus, dat fiind că firma câștigătoare, Sobis Solutions SRL din Sibiu, a concurat de una singură. Pe de altă parte, succesul din online al Petroșaniului e ca și garantat, căci firma asta din Sibiu e o obișnuită a autorităților publice, având în ultimii ani câteva zeci de astfel de contracte câștigate. De altfel, se zice că oamenii sunt atât de pricepuți încât caietele de sarcini întocmite de administrație sunt niște copii fidele ale ofertelor Sobis. Ba chiar și în ce privește schema de personal calificat solicitat, pare că e o copie fidelă după chema de personal al firmei. Ah, și dacă mai punem la socoteală că oamenii care dețin și conduc firma asta sunt așa, cu ascendent în zona PDL – acum PNL, parcă începe să devină clar că petroșenenii o vor duce de minune în online. Mă rog, nu știm cum va merge treaba cu bitcoinii, însă altfel tot municipiul va fi super conectat la internet, prin portalul ăsta care va fi să fie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale