E limpede acum pentru toți că „România educată“ s-a dus de-a dreapta lui Arsenie Boca. Loc în care se calcă pe picioare cu succesul campaniei de vaccinare.
Uimitoare e uneori puterea nesimțirii. Acea nesimțire vânjoasă, cu fainoșag, aia care te-ar putea face să tragi un pârț kilometric în liftul în care se mai află doamna educatoare în vârstă de 60 de ani și copilașii ei din grupa mijlocie. Doar o astfel de nesimțire l-ar putea ține pe unul ca Iohannis la suprafață, să nu intre în pământ de rușine. Pe lângă aceste insuccese mari, vizibile de pe Marte, președintele a mai ținut să facă ceva pentru țară și pentru sine: a contestat decizia prin care CNDC îl amendase cu 2.000 de lei pentru folosirea discriminatorie a cuvântului „penali“. Exprimarea președintelui a fost pe cât de limpede, pe atât de cretină: „Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA“. Se întâmpla în 2018 și, bineînțeles, este o prostie, pentru că „penali“ nu prea era nimeni sau, dacă era, am fi vorbit de una-două creaturi politice.
Știm că, între timp, „penalii“ au dispărut din vocabularul și așa limitat al președintelui. A dispărut și corupția din țară. Doar anticorupția mai umblă așa, fără vreun scop anume, pe marile bulevarde, ca să descurajeze posibile gânduri de corupție din partea pesediștilor.
Uimitoare reacție a președintelui aceasta cu amenda, totuși o reacție care spune multe despre individ. E cât se poate de clar că „penalii“ nu erau penali, pentru că nu erau condamnați, dar așa îi plăcea soțului falsificatoarei de acte să se manifeste. Ei bine, acei 2.000 de lei și poziția CNCD nu i-au picat bine, s-a considerat nedreptățit, deși era un sentiment împotriva logicii, a bunului-simț și a legislației. Cu toate acestea, Curtea de Apel București a dispus anularea hotărârii CNCD prin care Klaus Iohannis a fost amendat cu 2.000 de lei. Decizia nu e definitivă, dar portretul președintelui cam da.
1.555 de vizualizări