Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Prostiile tehnocrației

Zoom Prostiile tehnocrației

Și USR, și PLUS au jucat și joacă pe cartea “tehnocrației”.

Sunt fixer-i, oameni care știu, depanatorii de administrații. S-au vrut, s-au declarat oamenii unui sistem administrativ cu inerție europeană și perspectivă asemenea.

Printre ei sunt unii buni, alții foarte buni și alții catastrofali.

Nici unul dintre tehnocrați, dar nici unul nu înțelege politica, de ce este ea atât de importantă, de ce, prin democrație, politica poate schimba viața oamenilor. Aceasta e marea dramă a tehnocrației. Tehnocrația nu înțelege nici politica, nici democrația.

Eh, această chestiune se vede foarte bine în abordările cu muzeele și cu ani de pușcărie dați pentru ”comunism” și apucături comuniste. Tehnocrația dusă în zona democrației, a libertății, conduce spre asta: extremism.

Economic vorbind, să ne înțelegem, tehnocrații propun ”naturalul” administrației vestice, comportamentul mimetic. ”Adevărul” economiei și al administrației e descoperit deja, e la lucru în Vest, noi nu trebuie decât să imităm cu hărnicie modelul.

Unul precum Cristian Ghinea, unul ca Andrei Caramitru și alții de pe-acolo care nu au apucat să se facă de rahat doar pentru că nu au deschis gura sunt inculți politic, undeva în zona Vanghelie și Viorica. Ei nu înțeleg valorile Vestului, ei sunt fanii formularelor și ai procedurilor, îi doare-n fund de societate, de solidaritate, de toate acele legături care nu se văd într-un Excel, dar care compun viața unei comunități. Ei modelează, schingiuiesc, torturează un profil de țară, astfel încât ea să se potrivească acelui folder plin cu bullshit-uri birocratice și administrative.

1 comentariu

  1. #1

    birocratii stiu sa isi inventeze activitate. Chiar si fara rost!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale