Alexandria – vestitul oraș al Egiptului fondat de Alexandru cel Mare, care s-a degradat atât de mult încât a ajuns să fie o urbe din județul Teleorman. Partea bună în Alexandria e că lumea e așa de înapoiată încât nimeni nu știe ce a fost, de fapt, „Alexandria” și nu se mândrește cu asta în mod total nejustificat, astfel că orașul antic își mai păstrează și ultima urmă de onoare. Iar orașul din vestitul tărâm al Telormanului, din respect față de strămoșii de la Mediterană, mai păstrează ceva din filozofia strămoșilor: frenezia și pasiunea pentru inovare, combinată cu aplecarea autorităților contemporane spre investiții inutile pe bani mulți.
„Investiția este de o amploare mai mare”, așa începe descrierea proiectului care, la o asemenea formulare, îți lasă impresia că e măcar despre un pod care traversează Dunărea. Pe lungime. Dar e scris în română și aparține Primăriei Alexandria, deci despre ce să fie? Despre un parc, desigur. Căci asta face primarul când nu are ce face.
Și nu ar fi deranjul prea mare dacă suma alocată proiectului nu ar fi de 1,26 milioane de lei fără TVA. Și asta pentru că parcul se face într-o zonă în care Primăria trebuie să aducă apă și electricitate. Doar aceste utilități costă 400.000 de lei, respectiv 700.000 de lei.
Pentru că da, Primăria din Alexandria face un parc acolo unde nu există apă și curent electric. Adică, cel mai probabil, chiar în Alexandria, în mijlocul pustietății. E așadar foarte posibil ca, după ce contractul va ajunge la o firmă aleasă aleatoriu prin licitație deschisă, marea investiție să se realizeze și să ne vedem, peste vreo doi ani, scriind – respectiv, citind – despre un parc în care nu intră nimeni atunci când cirezile localnicilor sunt puse la adăpost de inundații. Sau poate iese bine și ne alegem astfel cu primul parc care a costat peste un milion de lei și mai e și util.
La Alexandria este nevoie de parc,sa aiba unde sa se adune populatia sa-si poata atinge candidatii la functiile publice