Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Reacții internaționale după ce în Irlanda a votat prin referendum legalizarea avortului

Zoom Reacții internaționale după ce în Irlanda a votat prin referendum legalizarea avortului

Remus Cernea: Legalizarea avortului e doar primul pas. Victoria asta nu înseamnă nimic dacă nu se merge mai departe: legalizarea avortului în cazurile în care fătul a fost conceput de persoane de același sex.

Monica Macovei: Nu-mi fac probleme că se legalizează avortul. O să le băgăm la pușcărie pe femeile alea și cu alte capete de acuzare, dacă avortul nu mai e un motiv bun.

Cristi Dănileț: Mulți zic că avortul înseamnă crimă. Nu sunt de acord. E prea mult crimă. Avortul e de fapt un fel de tâlhărie sau jaf armat. Hai, cel mult tentativă de omor cu vătămare corporală gravă care necesită mai puțin de 60 de zile de spitalizare.

Sișu de la trupa La Familia: Acum, că s-a legalizat avortul în Irlanda, dau și eu o fugă până la  Dublin să-mi iau două grame.

Klaus Iohannis: Legalizarea avortului e o decizie îndrăzneață din partea Irlandei. Riscurile sunt enorme, pentru că se dă o lovitură puternică industriei producătoare de copii. E de așteptat ca prețul lor să crească în perioada următoare. Dacă aveți copii, să vă trăiască și deocamdată nu vindeți nimic.

Liviu Dragnea: Nu cred că era nevoie să se legalizeze avortul. Puteau mai bine să introducă un prag pentru avort, ca să dezincrimineze doar avorturile care erau sub acel prag. De exemplu, doar dacă avortezi copii de peste 50000 de euro să se considere infracțiune.

Mara Mareș (președinte TNL): Mă bucur că s-a legalizat avortul. În sfârșit, nu se mai nasc decreței. Adio, decrețeilor! Vremea voastră a trecut. Cineva a închis robinetul de oameni incompetenți, care nu-s în stare nici măcar să vină pe lume dacă nu e interzis avortul.

Ilie Năstase: Pe mine chestiile astea nu mă afectează. Indiferent dacă avortul e sau nu legal, eu, ca general și fost membru al Parlamentului, care a făcut atâtea pentru țara asta, avortez oricum. Cine o să mă oprească? Poliția? Ar fi absurd. O sun imediat pe Carmen Dan și-i pune la punct pe agenții care sar pe mine ca să mă imobilizeze. Mă rog, asta dacă-mi răspunde femeia la telefon.

Laura Codruța Kovesi: E un atac la justiție de cea mai joasă speță. Peste o mie de dosare sunt acum nule pentru că niște penali au votat legalizarea avortului. Procurorii au muncit practic de pomană. Nu mi se pare corect. Corpul meu de procurori, decizia mea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]

 • #danbarnafacts

  13 august 2019

  Din spuma mării contractelor cu statul a apărut, imaculat și superb în nimicnicia lui, ca un câine turbat, Dan Barna. Și, deodată, a început să spună tâmpenii. Poate îl știți. […]

 • Caracal, mon amour

  6 august 2019

  Zilele trecute, pe la ora cînd Ion Cristoiu obișnuiește să tragă pe nări praful din Biblioteca Academiei, îmi făcui și eu rondul pe la Piața Obor, unde zarzavagiii scot natura […]

 • Olimpiada PROȘTILOR

  6 august 2019

  România și-a încredințat destinul unor șarlatani. Șefii de ieri și de azi ai țării, fie ei președinți, miniștri, primari sau parlamentari, trăiesc, cu rare excepții, din impostură. Prosperă din fals, […]