Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Reacții la declarația Vioricăi Dăncilă “Decît să vorbesc liber și să spun prostii, mai bine citesc de pe hîrtiuță”

Zoom Reacții la declarația Vioricăi Dăncilă “Decît să vorbesc liber și să spun prostii, mai bine citesc de pe hîrtiuță”

Angela Merkel (cancelar): “O înțeleg pefect pe doamna Dăncilă și o felicit pentru curajul de a declara în fața întregii lumi că a învățat să citească. Orice progres este binevenit, mai ales că cititul nu este o competiție. Ba da, este, dar am simțit că n-are rost să pun presiune suplimentară. Bravo, fată!”

Jean-Claude Juncker (președinte CE): “Doamna Viorica e o creatură superbă, nu înțeleg de ce, în loc să spună prostii, nu vrea să facem prostii. Să fac prostii e un medicament foarte bun pentru sciatică. Medicul mi-a recomandat.”

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii (regină): “Secretul, draga mea Viorica, nu e nici să citești de pe o hîrtiuță, nici să vorbești liber tot ce-ți zice creierul. Secretul e să vorbești din inimă. Dar, dacă se poate, să vorbești într-o cămară goală sau într-o debara, unde nimeni nu te poate auzi ce zici.”

Kim Jong-un (dictator nord-coreean): “Îmi aduc aminte cum tata, Dumnezeu să-l ierte, mi-a zis aceleași cuvinte: «Decît să vorbești liber, băiete, mai bine să vorbești comunist!». Mare dreptate avea, n-am mai vorbit liber de ani de zile și uite ce mă iubesc oamenii.”

Barack Obama (fost președinte SUA): “Doamna Viorica Dăncilă este una dintre oratoarele mele favorite. De fiecare dată cînd îi aud discursurile, traduse din română într-o română descifrabilă și apoi în engleză, simt că are o intuiție fenomenală. S-ar putea să pară jenant ce vă zic acum, dar știți cum mulți oameni își pun pe pereți expresii ca «Iubește, visează, trăiește», chestii din astea. Eu mi-am pus prin casă fragmente din discursurile doamnei Dăncilă, atît de mult îmi place.”

Papa Francisc I (papă): “Biblia ne învață că trebuie să fim toleranți cu cei din jur. Vorba aceea: «Fericiți cei săraci cu hîrtiuțele, căci a lor va fi împărăția cerurilor».”

Vladimir Putin (președinte al Rusiei): “Doamnă Viorica, nu vă dați bătută. Și eu am mari emoții de fiecare dată cînd mă urc pe scenă să vorbesc în fața unei adunări mari de oameni. Haideți să vă spun totuși un secret, secretul e să vi-i închipuiți pe toți cei din sală dezbrăcați și trimiși în gulag în Siberia. Funcționează absolut de fiecare dată!”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

 • De ce nu votez la referendum

  14 mai 2019

  Pe 8 decembrie 1991 împlinisem, deja, de aproape o lună, 17 ani. Și nu aveam drept de vot. Dar am votat, și încă de trei ori, la referendumul pentru Constituție. […]

 • Fiecare om cu tornada lui

  7 mai 2019

  Celebra ospitalitate românească a dat în clocot pe drumul dintre Drajna și orășelul meu de baștină, numit Slobozia. Puțin a lipsit ca tornada ce dansa din buric pe cîmpia Bărăganului […]

 • Cică niște belgieni…

  7 mai 2019

  Un flamand cu înfățișare de rebel surmenat zice despre Laura Codruța Kövesi: “Este acum subiectul unei campanii murdare și al unor acuzații false”. Vorbim despre Guy Verhofstadt, liderul ALDE din […]

romania100