Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Reacții la declarația Vioricăi Dăncilă “Decît să vorbesc liber și să spun prostii, mai bine citesc de pe hîrtiuță”

Zoom Reacții la declarația Vioricăi Dăncilă “Decît să vorbesc liber și să spun prostii, mai bine citesc de pe hîrtiuță”

Angela Merkel (cancelar): “O înțeleg pefect pe doamna Dăncilă și o felicit pentru curajul de a declara în fața întregii lumi că a învățat să citească. Orice progres este binevenit, mai ales că cititul nu este o competiție. Ba da, este, dar am simțit că n-are rost să pun presiune suplimentară. Bravo, fată!”

Jean-Claude Juncker (președinte CE): “Doamna Viorica e o creatură superbă, nu înțeleg de ce, în loc să spună prostii, nu vrea să facem prostii. Să fac prostii e un medicament foarte bun pentru sciatică. Medicul mi-a recomandat.”

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii (regină): “Secretul, draga mea Viorica, nu e nici să citești de pe o hîrtiuță, nici să vorbești liber tot ce-ți zice creierul. Secretul e să vorbești din inimă. Dar, dacă se poate, să vorbești într-o cămară goală sau într-o debara, unde nimeni nu te poate auzi ce zici.”

Kim Jong-un (dictator nord-coreean): “Îmi aduc aminte cum tata, Dumnezeu să-l ierte, mi-a zis aceleași cuvinte: «Decît să vorbești liber, băiete, mai bine să vorbești comunist!». Mare dreptate avea, n-am mai vorbit liber de ani de zile și uite ce mă iubesc oamenii.”

Barack Obama (fost președinte SUA): “Doamna Viorica Dăncilă este una dintre oratoarele mele favorite. De fiecare dată cînd îi aud discursurile, traduse din română într-o română descifrabilă și apoi în engleză, simt că are o intuiție fenomenală. S-ar putea să pară jenant ce vă zic acum, dar știți cum mulți oameni își pun pe pereți expresii ca «Iubește, visează, trăiește», chestii din astea. Eu mi-am pus prin casă fragmente din discursurile doamnei Dăncilă, atît de mult îmi place.”

Papa Francisc I (papă): “Biblia ne învață că trebuie să fim toleranți cu cei din jur. Vorba aceea: «Fericiți cei săraci cu hîrtiuțele, căci a lor va fi împărăția cerurilor».”

Vladimir Putin (președinte al Rusiei): “Doamnă Viorica, nu vă dați bătută. Și eu am mari emoții de fiecare dată cînd mă urc pe scenă să vorbesc în fața unei adunări mari de oameni. Haideți să vă spun totuși un secret, secretul e să vi-i închipuiți pe toți cei din sală dezbrăcați și trimiși în gulag în Siberia. Funcționează absolut de fiecare dată!”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]