Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Reacții la declarația Vioricăi Dăncilă “Decît să vorbesc liber și să spun prostii, mai bine citesc de pe hîrtiuță”

Zoom Reacții la declarația Vioricăi Dăncilă “Decît să vorbesc liber și să spun prostii, mai bine citesc de pe hîrtiuță”

Angela Merkel (cancelar): “O înțeleg pefect pe doamna Dăncilă și o felicit pentru curajul de a declara în fața întregii lumi că a învățat să citească. Orice progres este binevenit, mai ales că cititul nu este o competiție. Ba da, este, dar am simțit că n-are rost să pun presiune suplimentară. Bravo, fată!”

Jean-Claude Juncker (președinte CE): “Doamna Viorica e o creatură superbă, nu înțeleg de ce, în loc să spună prostii, nu vrea să facem prostii. Să fac prostii e un medicament foarte bun pentru sciatică. Medicul mi-a recomandat.”

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii (regină): “Secretul, draga mea Viorica, nu e nici să citești de pe o hîrtiuță, nici să vorbești liber tot ce-ți zice creierul. Secretul e să vorbești din inimă. Dar, dacă se poate, să vorbești într-o cămară goală sau într-o debara, unde nimeni nu te poate auzi ce zici.”

Kim Jong-un (dictator nord-coreean): “Îmi aduc aminte cum tata, Dumnezeu să-l ierte, mi-a zis aceleași cuvinte: «Decît să vorbești liber, băiete, mai bine să vorbești comunist!». Mare dreptate avea, n-am mai vorbit liber de ani de zile și uite ce mă iubesc oamenii.”

Barack Obama (fost președinte SUA): “Doamna Viorica Dăncilă este una dintre oratoarele mele favorite. De fiecare dată cînd îi aud discursurile, traduse din română într-o română descifrabilă și apoi în engleză, simt că are o intuiție fenomenală. S-ar putea să pară jenant ce vă zic acum, dar știți cum mulți oameni își pun pe pereți expresii ca «Iubește, visează, trăiește», chestii din astea. Eu mi-am pus prin casă fragmente din discursurile doamnei Dăncilă, atît de mult îmi place.”

Papa Francisc I (papă): “Biblia ne învață că trebuie să fim toleranți cu cei din jur. Vorba aceea: «Fericiți cei săraci cu hîrtiuțele, căci a lor va fi împărăția cerurilor».”

Vladimir Putin (președinte al Rusiei): “Doamnă Viorica, nu vă dați bătută. Și eu am mari emoții de fiecare dată cînd mă urc pe scenă să vorbesc în fața unei adunări mari de oameni. Haideți să vă spun totuși un secret, secretul e să vi-i închipuiți pe toți cei din sală dezbrăcați și trimiși în gulag în Siberia. Funcționează absolut de fiecare dată!”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
 • O dramă liberală cu un naționalist de operetă

  19 martie 2019

  Ca un proxenet grijuliu care încearcă să-și mărite protejata obosită căzînd la învoială cu clientul, domnul Ludovic Orban i-a luat pentru a doua oară Partidului Liberal rochie de mireasă de […]

 • Marketing și duplicitate

  19 martie 2019

  Frumoasele mașini germane slujesc lăcomia unor grupuri de afaceri cu înclinații penale. Grupul Volkswagen, de pildă, “a minţit în mod repetat şi a înşelat investitorii, consumatorii şi autorităţile de reglementare, […]

 • Un om cărunt

  19 martie 2019

  Când a devenit Eugen Orlando Teodorovici arogantul grețos de azi? Cu câțiva ani în urmă se juca de-a tehnocratul PSD și îi citeai în ochi acea slugărnicie proprie birocraților de […]

 • În așteptarea cîinilor cu drept de vot

  12 martie 2019

  Călăuzit de farul partidului purtat pe umeri de PRM-istul Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea pare că suferă de orbul găinii dacă n-a sesizat că “lătrăii” din Călărași nu erau nici tineri […]

 • Depinde cum privești femeia oarbă

  12 martie 2019

  Cînd spunem “justiție”, spunem “politică”. Cu aerul că invocăm absolutul spunem, de fapt, povestea unui exces. Așa cum arată faptele, justiția e numele îmbunătățit al lăcomiei, al cruzimii și al […]

romania100