Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Reacții locale la asasinarea brutală a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi

Zoom Reacții locale la asasinarea brutală a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi

Livu D. (afacerist cu porci): “Am citit povestea și nu pot să spun că m-a impresionat foarte tare. Ca să te afecteze așa ceva trebuie să nu fi tăiat niciodată porcul de Crăciun. Pentru că eu și fiul meu facem de multă vreme afaceri legale cu porci, pot să vă spun că e o practică curentă la țară, în luna decembrie, să ademenești un porc într-un consulat, sub pretext funcționăresc, apoi 10-15 oameni să-l ia prin surprindere și să-l asasineze motivînd că porcul a murit accidental. Așa e tradiția noastră. Altceva mă sperie pe mine, că acești saudiți sînt atît de barbari încît taie mîna omul din orice motiv. Chiar și pentru un banal furt.”

Klaus W. I. (profesor de fizică): “Urmăresc cazul cu atenție și îngrijorare și pot spune că mi s-a întîmplat și mie de cel puțin trei ori pînă acum în vacanțele mele. Intri într-un consulat ca om de bună credință și ieși în mai multe bucăți. Ce am făcut eu ca să nu mai pățesc asta? Am încetat să mai intru în consulate.”

Viorica D. (localnică din Videle): “Era și vina lui că umbla îmbrăcat provocator în jurnalist. Eu am avut de-a face cu acești ciuhapi în vizita mea recentă de lucru și au fost niște oameni foarte drăguți. Am cumpărat aur ieftin de la ei, am cumpărat parfum din duty-free. Nimeni nu mi-a zis absolut nimic de rău. Dar asta pentru că am purtat basmale pe cap și nu m-am îmbrăcat provocator. Nici nu vreau să știu ce-ar fi fost în stare să-mi facă dacă mi-aș fi dezgolit ațîțător bărbia sau vreo gleznă.”

Lucian M. (biciclist): “Avem de-a face cu un caz clar de risipire a banului public. Guvernul saudit încurajează asistații sociali și trîndăvia. De ce să asasinezi pe cineva folosind 10-15 oameni cînd poți să faci același lucru cu trei oameni care vor să muncească?”

Cristian T.P. (critic de film și analist de tenis): “Uciderea unui jurnalist este un lucru îngrozitor. Nimic nu poate scuza acest regim criminal de la Riad care și-a fleșcăit mîinile în sînge nevinovat. Singura lor scuză, dar și aia măcăne, ar fi că Moș Caisă ăsta gras vorbea în timpul filmelor sau al meciurilor de tenis. Dacă făcea asta, îi înțeleg pe monștrii criminali. Și io aș fi făcut la fel, poate chiar mai rău.”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
romania100