Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Revoluția lui Orban

Zoom Revoluția lui Orban

Sunt sezoane din Seinfeld care nu se compară cu Ludovic Orban când mobilizează oamenii. Voi știți perioada în care Orban se lupta cu USL? Hai, mă, trebuie să știți. Era exact în anii în care Orban era în PNL, iar PNL era în USL. Da, cum e acum alături de Klaus Iohannis, iar peste vreo șase ani ar veni și ne-ar spune: frate, cât m-am mai bătut cu hoțul ăla de case, cât m-am mai tăvălit, cum l-am mai blocat, cum l-am mai parat, ce i-am tras în freză!

În week-end, la București, miting mare, Orban spune: ”Din 2013, PSD caută disperat să treacă o lege sau o OUG privind amnistia și grațierea, în special a faptelor de corupție, adică a faptelor săvârșite de ei în exercitarea funcțiilor publice. Până acum am reușit să îi oprim”.

Pe 10 decembrie 2013 trec prin Parlament legi care amnistiază infracțiuni, care grațiază pedepse și care acordă imunitate demnitarilor. Acea zi a rămas cunoscută ca “Marțea neagră”. Proteste ale europenilor, matolul de la Cotroceni voia să dizolve Parlamentul, disperat să-și scape el pielea, nu din alte considerente, mă rog, scandal. Cu doar șase ani în urmă, vă amintesc, nu mai mult. Ei bine, atunci Orban a blocat PSD. Atunci, în 2013, când el făcea parte din USL, când se freca de Liviu Dragnea și râdea la fel de strident și nefiresc. De-atunci, deci, până azi, el continuă lupta cu PSD – iar acum ne cere ajutorul, pentru că nu mai poate, are și cicatricile alea pe spate… Știți povestea.

Și cum ne cere ajutorul la vot? “În anul acesta, la 30 de ani de la Revoluție, avem misiunea sfântă să finalizăm Revoluția și să readucem România românilor liberi, cinstiți,muncitori, corecți.” Misiunea sfântă, deci, să finalizăm Revoluția. Pentru că asta îi mai trebuie lui Orban: o Revoluție cu finalizare, restul e OK.

Adică, da, ies oamenii la vot, au destule motive, și multe să voteze împotriva PSD, dar e mai mult decât grețos să minți cu atâta nerușinare despre cum tu organizai rezistența din munți în timpul guvernării Ponta.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]