Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Robinetul cu ură de la PNL

Zoom Robinetul cu ură de la PNL

PNL continuă lupta cu oamenii muncii care nu vor să fie oameni ai munci disciplinați. Nu ați auzit nici un cuvânt scos de PNL sau de USR despre venitul minim decent, calculat recent de Institutul de Cercetare a Calității Vieții în colaborare cu Syndex, studiu comandat de Fundația Friedrich Ebert Stiftung.

Acest studiu ajunge, printre altele, la următoarea concluzie: pentru un trai minim decent, o familie cu doi copii are nevoie de un venit mediu lunar de 6.762 de lei.

Un venit minim decent se deosebește de coșul zilnic despre care mai vorbeau unii și alții, dar care nu mai fusese actualizat de prin 2003.

Coșul minim asigura unui om mâncarea și, pe cât se putea, un acoperiș deasupra capului. Mai exact, coșul minim calcula câți bani ia un om din munca lui pentru a avea puterea să se mai ducă și a doua zi la muncă. Coșul minim nu vorbește de concedii, nu vorbește de vacanțe, nu vorbește de cheltuieli pentru cultură și altele de genul acesta.

Cert este că PNL vine în aceste zile cu un alt proiect de lege, care debutează astfel: “În scopul valorificării forței de muncă locale, primarii au obligația să întocmească Registrul Zilierilor…”. Mă rog, e amuzant și trist până la capăt, dar țineți minte această porcărie: Registrul Zilierilor, ținut de primari. Persoanele apte de muncă beneficiare de ajutor social sunt obligate să se înscrie în Registrul Zilierilor în termen de zece zile de la data emiterii dispoziției de acordare a venitului minim garantat de către primar, iar repartizarea activităților se realizează de către primar. Faceți acolo și o steluță: totul vine de la primar, e înregistrat de primar și repartizat de primar.

Să deschidem mai mult robinetul cu ură de la PNL: “Persoanele apte de muncă din familiile beneficiarilor de ajutor social care refuză participarea la activitățile prevăzute în Registrul Zilierilor pierd dreptul la ajutor social”.

Dar stați, stați, chestia genială abia acum vine: în fundamentarea legii, liberalii spun că îi forțează pe oameni să iasă la muncă pentru că venitul minim garantat e prea mic. Dar astfel, forțându-i să muncească, le fac un bine.

Nicicând, în istoria sa, acest partid nu a fost mai mizerabil ca acum.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Nu forteaza nimeni pe nimeni sa mearga la munca. Daca nu vrei sa te duci la munca pur si simplu nu te duci, nu te poate nimeni forta. Tocmai d-aia daca te duci intr-o dimineata oarecare intr-o saptamana oarecare din aprilie sa zicem ( cand se seamana ) in toata Campia Romana e plin birtul la ora 9. Incercati si o sa vedeti.

 2. #2

  hoti,mincinosi,ipocriti=clasa politica universala,legile trebuiesc facute pentru oameni,oare de ce ajutorul social este in curtea primarilor? directiile de asistenta sociala fac verificarile si guvernul distribuie direct pe card..ori gasesc o modalitate prin care ajutorul social sa ajunga la oamenii saraci,nu la votanti

 3. #3

  Dna Carmen, sa intelegem ca propuneti ca votantii sa nu fie eligibili pt ajutor social sau ca beneficiarii ajutorului social sa nu aiba drept de vot? Nu am inteles prea bine, poate ne lamuriti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
 • O dramă liberală cu un naționalist de operetă

  19 martie 2019

  Ca un proxenet grijuliu care încearcă să-și mărite protejata obosită căzînd la învoială cu clientul, domnul Ludovic Orban i-a luat pentru a doua oară Partidului Liberal rochie de mireasă de […]

 • Marketing și duplicitate

  19 martie 2019

  Frumoasele mașini germane slujesc lăcomia unor grupuri de afaceri cu înclinații penale. Grupul Volkswagen, de pildă, “a minţit în mod repetat şi a înşelat investitorii, consumatorii şi autorităţile de reglementare, […]

 • Un om cărunt

  19 martie 2019

  Când a devenit Eugen Orlando Teodorovici arogantul grețos de azi? Cu câțiva ani în urmă se juca de-a tehnocratul PSD și îi citeai în ochi acea slugărnicie proprie birocraților de […]

 • În așteptarea cîinilor cu drept de vot

  12 martie 2019

  Călăuzit de farul partidului purtat pe umeri de PRM-istul Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea pare că suferă de orbul găinii dacă n-a sesizat că “lătrăii” din Călărași nu erau nici tineri […]

 • Depinde cum privești femeia oarbă

  12 martie 2019

  Cînd spunem “justiție”, spunem “politică”. Cu aerul că invocăm absolutul spunem, de fapt, povestea unui exces. Așa cum arată faptele, justiția e numele îmbunătățit al lăcomiei, al cruzimii și al […]

romania100