Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Robinetul cu ură de la PNL

Zoom Robinetul cu ură de la PNL

PNL continuă lupta cu oamenii muncii care nu vor să fie oameni ai munci disciplinați. Nu ați auzit nici un cuvânt scos de PNL sau de USR despre venitul minim decent, calculat recent de Institutul de Cercetare a Calității Vieții în colaborare cu Syndex, studiu comandat de Fundația Friedrich Ebert Stiftung.

Acest studiu ajunge, printre altele, la următoarea concluzie: pentru un trai minim decent, o familie cu doi copii are nevoie de un venit mediu lunar de 6.762 de lei.

Un venit minim decent se deosebește de coșul zilnic despre care mai vorbeau unii și alții, dar care nu mai fusese actualizat de prin 2003.

Coșul minim asigura unui om mâncarea și, pe cât se putea, un acoperiș deasupra capului. Mai exact, coșul minim calcula câți bani ia un om din munca lui pentru a avea puterea să se mai ducă și a doua zi la muncă. Coșul minim nu vorbește de concedii, nu vorbește de vacanțe, nu vorbește de cheltuieli pentru cultură și altele de genul acesta.

Cert este că PNL vine în aceste zile cu un alt proiect de lege, care debutează astfel: “În scopul valorificării forței de muncă locale, primarii au obligația să întocmească Registrul Zilierilor…”. Mă rog, e amuzant și trist până la capăt, dar țineți minte această porcărie: Registrul Zilierilor, ținut de primari. Persoanele apte de muncă beneficiare de ajutor social sunt obligate să se înscrie în Registrul Zilierilor în termen de zece zile de la data emiterii dispoziției de acordare a venitului minim garantat de către primar, iar repartizarea activităților se realizează de către primar. Faceți acolo și o steluță: totul vine de la primar, e înregistrat de primar și repartizat de primar.

Să deschidem mai mult robinetul cu ură de la PNL: “Persoanele apte de muncă din familiile beneficiarilor de ajutor social care refuză participarea la activitățile prevăzute în Registrul Zilierilor pierd dreptul la ajutor social”.

Dar stați, stați, chestia genială abia acum vine: în fundamentarea legii, liberalii spun că îi forțează pe oameni să iasă la muncă pentru că venitul minim garantat e prea mic. Dar astfel, forțându-i să muncească, le fac un bine.

Nicicând, în istoria sa, acest partid nu a fost mai mizerabil ca acum.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Nu forteaza nimeni pe nimeni sa mearga la munca. Daca nu vrei sa te duci la munca pur si simplu nu te duci, nu te poate nimeni forta. Tocmai d-aia daca te duci intr-o dimineata oarecare intr-o saptamana oarecare din aprilie sa zicem ( cand se seamana ) in toata Campia Romana e plin birtul la ora 9. Incercati si o sa vedeti.

 2. #2

  hoti,mincinosi,ipocriti=clasa politica universala,legile trebuiesc facute pentru oameni,oare de ce ajutorul social este in curtea primarilor? directiile de asistenta sociala fac verificarile si guvernul distribuie direct pe card..ori gasesc o modalitate prin care ajutorul social sa ajunga la oamenii saraci,nu la votanti

 3. #3

  Dna Carmen, sa intelegem ca propuneti ca votantii sa nu fie eligibili pt ajutor social sau ca beneficiarii ajutorului social sa nu aiba drept de vot? Nu am inteles prea bine, poate ne lamuriti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Piesă neterminată pentru o Europă mecanică

  15 ianuarie 2019

  La Ateneul Român, floarea politichiei bruxeleze s-a ridicat condescendentă la suprafața borșului de tărîțe dîmbovițean intrat oficial în fermentația iluzoriei președinții rotative a UE. În realitate, singurul român care chiar […]

 • Tusk și vocea României

  15 ianuarie 2019

  Discursul lui Donald Tusk de la Ateneu n-a fost doar un episod de marketing personal, ci și o concluzie amară pentru clasa noastră politică, mică de statură, mută și surdă, […]

 • Oastea femeilor pesediste

  15 ianuarie 2019

  Lavinia Șandru n-a stat mult cu limba pe bară. Are de muncă la TVR. Dar acum patru ani de zile, pe-atunci doamna Vâlcov, Lavinia a pus, în ipostaza sa de […]

 • Dragnea ca felul întîi, felul doi și desert

  8 ianuarie 2019

  Necrofagii care au devenit dependenți de cadavrul politic al lui Liviu Dragnea au nevoie urgentă de nutriționiști care să le diversifice meniul, cu atît mai mult cu cît, anunțîndu-și cadidatura […]

 • Anul violenței

  8 ianuarie 2019

  La fiecare pas pe care-l face, Klaus Iohannis pare să întindă sfoara nebuniei. Amînă, respinge, refuză. Două ministere n-au miniștri, opt ambasade n-au ambasadori, zeci de procurori stau pe bară […]

romania100