Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Robu și clădirile din centrul Timișoarei. Doar puțin mai scump, aproape dublu

Zoom Robu și clădirile din centrul Timișoarei. Doar puțin mai scump, aproape dublu

Când nu joacă sport și nu marchează zece goluri – zece, băi, zece! –, Nicolae Robu primărește de zor prin urbea de pe Bega. Și chiar a făcut chestii prin centrul orașului, unele pentru care merită lăudat. Uite, de exemplu, de vreo trei ani de zile se tot repară, recondiționează, renaiba să o ia, o clădire, de pe strada Vasile Alecsandri, la nr. 1, care pe timpuri era o ruină plină de graffiti-uri.

Prin 2017, Primăria lui Robu a decis să investească în respectiva clădire, să o modernizeze și toate cele. Au fost alocați vreo trei milioane de lei și s-a semnat un contract cu SC Alex Dia Construct SRL, o firmă prietenă a administrației, cu care Primăria a mai tot derulat fel și fel de contracte. Compania e deținută de un anume Alexandru Agostan, despre care presa locală zice că ar fi fost implicat și în niscaiva dosare instrumentate de DIICOT, în speță cel al lui Cătălin Spătaru, un fel de regeluș al asfaltului din Mehedinți.

Ei bine, toată tărășenia asta cu clădirea din centrul Timișoarei trebuia terminată prin 2019. Numai că, fiind lucrare complicată, că nu s-a pupat planul cu realitatea, era de așteptat ca anul acesta să fie finalizată. Însă, surprize-surprize, anul ăsta Primăria lui Robu scoate la licitație – deci licitație, da?! – niște lucrări suplimentare la clădirea asta. Așa, de vreo 2,5 milioane de lei. Iar licitația asta deschisă, organizată pe 13 februarie, a fost cîștigată tot de firma asta, Alex Dia Construct SRL. Normal, mai ales că a fost și singura firmă care a participat la licitație. De ce licitație cu dedicație? Păi, pentru că nu putea fi o simplă „suplimentare”, un simplu act adițional, în condițiile în care lucrările suplimentare se ridică aproape la valoarea inițială a lucrării. Cu toate că la contractul ăsta de suplimentare s-ar mai putea face, cîndva, un mic act adițional. Așa, cît să sară suplimentul de cheltuiala inițială, să fie bine, ca să nu fie rău. Să placă la lume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale