Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

România în anul 2028

Zoom România în anul 2028

Marile partide suveraniste, Alianța Dacilor de Pretutindeni (ADP) și Armata Națională a Poporului Ceresc (ANPC), obțin lejer majoritatea în Parlament. Încă de la prima ședință a Camerelor reunite este votată suspendarea lui Nicușor Dan. La referendum, românii înmoaie ștampilele în sînge și votează masiv pentru alungarea lui de la Cotroceni. În cei trei ani din cinci de mandat, mișcările de protest și luptele de stradă l-au chelit și l-au albit complet prin părți, făcîndu-l să semene ba cu Leon Dănăilă, după unii, ba cu Vasile Șeicaru, după alții.

Sub atenta supraveghere a președintelui interimar Anton Pisaroglu, e anunțat calendarul noilor alegeri, care vor fi organizate în regim de urgență, dar nu înainte de alt referendum, cel pentru ieșirea din UE și NATO. Fără nici o emoție, poporul alege recăpătarea suveranității și a independenței totale față de cei care ne-au lăchit și sclăvit atîția ani. Începe campania electorală.

Pe lîngă deja eternii Călin Georgescu, George Simion și Anamaria Gavrilă, reprezentanții curentului suveranist moderat, candidați care au dezamăgit crunt electoratul prin discursul soft și acțiunile lipsite de vlagă, apar zeci de figuri noi, chiar sute. BEC le validează candidaturile pe bandă rulantă, ei avînd nevoie doar de o cerere scrisă, pașaport și de o copie după numărul de urmăritori de pe TikTok. Dintre toți însă, trei nume, poate chiar patru, se remarcă și par a avea cele mai mari șanse să intre în turul II: Paul de România, frații Tate și Evgheni Iacovlev.

Atitudinea lor patriotică atinge unghere ale sufletului nemaigîdilate de nimeni vreodată. Paul de România vine cu forța numelui patriei trecut în buletin. Să te cheme ca pe țară, în 2028, e dovada supremă a iubirii de neam. În plus, el a fost persecutat și hăituit în dictatură. Un martir. Frații Tate, binecunoscuți și îndrăgiți de public, tocmai s-au întors din exil. Nedreptățiți și ei în dictatură, amenințați cu temniță grea pentru că au cutezat să promoveze iubirea pe tokeni. Propun o conducere bicefală și o doctrină bazată pe șmecherie, cum nu s-a mai văzut pe fața pămîntului. Sînt susținuți în special de femei.

Dar candidatul cu cele mai mari șanse conform tuturor sondajelor este Evgheni Iacovlev. De înălțime mai degrabă mică, blond, cu ochi albaștri, născut la Volgograd, absolvent al Institutului Lomonosov din Moscova, specializarea inginerie agrară, vorbitor fluent a patru limbi, dintre care nici una româna, el a impresionat populația cu volumul extraordinar de cunoștințe despre daci și tradițiile lor milenare. Pînă la el, ceea ce știam de la Călin Georgescu despre noi era ca un buletin meteo filmat în grabă comparat cu Games of Thrones. A apărut direct pe rețeaua X, ca un înger pogorît din cer pentru a ne reda mîndria națională. Cînd vorbea ferm și răspicat, în limba rusă, despre identitatea românească și neatîrnare, încremenea totul, iar șiroaie de lacrimi curgeau necontrolat pe obrajii românilor.

După primul tur, rezultatele sînt și previzibile, dar și un pic surprinzătoare: Evgheni Iacovlev – 36,4%, frații Tate – 19,8% și Paul de România – 15,3%. Pentru că nu pot fi trei candidați în turul II conform Constituției, fraților Tate li se propune să meargă mai departe doar unul singur. Dar ei refuză și depun contestație la BEC. Sînt arestați la ordinul cîștigătorului turului I, care deja a depus jurămîntul în Parcul Carol, în fața monumentului soldatului sovietic și a poporul român strîns în jurul său. În drum spre arest, Andrew Tate transmite electoratului să îl voteze pe Iacovlev. Urmează o serie de formalități, printre care și turul II, înaintea căruia apar în presă fotografii cu Paul de România acasă la Vântu.

După anunțarea rezultatelor oficiale, românii ies în stradă cu zecile de mii, îmbrăcați în daci, în ciobani, cu porturi populare din toate zonele țării, fluturînd lupi și scandînd întruna numele țării în limbile chineză și rusă.

M.T.

2.365 de vizualizări

1 comentariu

  1. #1

    Si in persană…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Carne de pui La Provincia
Big Fish
Editoriale
Iubitori de arta