Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Românii le răspund chinezilor: “Noi putem să facem zece spitale într-o zi”

Zoom Românii le răspund chinezilor: “Noi putem să facem zece spitale într-o zi”

În plină epidemie de coronavirus, autoritățile române le dau o replică dură chinezilor care se laudă că au reușit să construiască un spital în doar zece zile. “Asta-i dovadă de incompetență și treabă făcută de mîntuială”, spune o figură importantă din Ministerul Sănătății. “Păi, noi, dacă ne punem mintea la contribuție, putem să facem zece spitale într-o singură zi. Bineînțeles că n-o s-o facem pentru că România n-are nevoie de zece spitale, România are nevoie de biserici, dar dacă ar fi nevoie să o facem am face-o fără să clipim și am face treabă ca lumea, nu treabă de mîntuială, cum fac chinezii. Și în plus nici nu e sănătos să faci atîtea spitale. Gîndiți-vă și dumneavoastră: spitalele sînt pline de bolnavi, mai multe spitale înseamnă mai mulți bolnavi. Asta vrem noi să facem din România? O țară de bolnavi?”

Pentru a-și încheia pledoaria, autoritățile din România au promis că le vor trimite chinezilor un filmuleț în care se vede clar cum se poate fura un spital din România, cu totul, în doar zece zile, pînă la ultima cărămidă. “Secretul este să ai încredere în tine și să-ți aduci aminte mereu că nu faci asta pentru tine, o faci pentru pacienți. De-aia am depus cu toții jurămîntul lui Hipocrit!”

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale