Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Românio, la mulți ani, fată!

Zoom Românio, la mulți ani, fată!

România și-a serbat ziua de naștere. Oportunistă cum o știm, a invitat pe la ea doar oficialitățile și trupele militare. Detașamentele de copii săraci, șomeri și batalioanele de excluși social au așteptat, ca de fiecare dată, de pomană invitația.

De 1 Decembrie, românii vorbesc din nou despre patriotism. Adevărul e că nu e greu de loc să fii patriot. Mult mai greu mi se pare să fii compatriot.

A trecut o lună de la tragedia din Clubul Colectiv. Sau, cum ar zice președintele: a fost nevoie să moară atâția tineri ca să nu se schimbe nimic.

Piedone se retrage din viața politică. El ar putea să iasă ceva mai ușor din politică dacă-l ajutăm și noi puțin: gen să ungem cu unt tocurile și să-l împingem cu putere.

Ce noroc pe ministrul Petru Tobă. Softul antiplagiat al Ministerului Educației, în valoare de 3,3 milioane de euro, va intra în funcțiune la 1 ianuarie 2016. Dar, după cum se știe, există un principiu al ciberneticii: softurile nu se aplică retroactiv. Dar și dacă va fi ca ministrul să fie declarat plagiator de noul soft, se știe că programele astea dau rateuri la greu la început.

Dacian Cioloș a înființat Coaliția Națională pentru Integrarea Refugiaților. Refugiații în cauză sunt cei doi sirieni care au pufnit în plâns când au auzit că se află în România. Se pare că situația lor s-a agravat: plâng cu dughițuri, li se înnoadă mucii în bărbie și urlă continuu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]