Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Romsilva face împăduriri cu băieții din sistem

Zoom Romsilva face împăduriri cu băieții din sistem

Băi, pe undeva avem un mare noroc cu autostrăzile astea mai răsfirate, că cine știe cît ne-ar fi costat perdelele alea forestiere cu care, din cînd în cînd, mai îmbracă Romsilva șoselele. Căci, uite, pe 10 ianuarie, ca urmare a unui sumar proces de licitație, compania de stat a decis să dea 946.787 de lei plus TVA pe niște “Lucrări de înființare și întreținere a perdelelor forestiere de protecție a Autostrăzii A2”. Adică în zona de autostradă din județul Călărași, nu chiar tot, că doar e lungă autostrada asta, ba chiar și lată, unde mai pui că perdele din astea de protecție trebuie făcute pe ambele sensuri.

Ei bine, contractul ăsta a ajuns la o firmă din Caracal, Levant SRL pe numele ei, altfel destul de obișnuită a contractelor cu statul. Și mai interesant e că această companie e deținută de un domn pe nume Dan Popescu, împreună cu soția, care lucra și ea la firmă. Și, ce să vezi surpriză, Dan Popescu al nostru e politician. La ALDE, desigur, de unde a și candidat pentru Primăria Caracal în 2016. Asta după ce făcuse saltul spre ALDE de la PNL, cînd fusese ALDE cooptat la guvernare. Altfel, cînd n-a ratat candidaturi, Dan al nostru a lucrat, ați ghicit, la Ministerul Mediului. Îl regăsim prin 2012 consilier pe la cabinetele miniștrilor, în mandatul Luciei Varga, și, mai apoi, ditamai secretarul de stat, cînd trecuse la ALDE. Și ce să vezi că făcea el: păi, se ocupa fix de problema asta a pădurilor. Și, se lăuda chiar el, e cel care a înființat Garda Forestieră, adică “DNA-ul pădurilor”. Iar în urmă cu vreo patru ani, cînd se visa primar la Caracal, iată ce scria despre el un ziarist răsturnat cu carul: Acesta este un tînăr de 47 de ani, caracalean get-beget, de profesie inginer silvic, un pionier în domeniul împăduririlor efectuate pe terenuri degradate în ţara noastră”. Ah, că tînăr de 47, hai, dar v-am zis oare că pionieratul ăsta al împăduririlor se petrecea în timp ce el avea funcție prin minister?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale