Posturile publice de radio și TV, plus încă vreo câteva posturi private, pot fi recepționate în regim moca prin bunăvoința și minunata muncă a SNR, Societatea Națională de Radiocomunicații SA, companie de stat ce se alfa în subordinea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. Și care, până sau dacă vom digitaliza totul și vom trece exclusiv pe transmisii de satelit, va consuma resurse de la buget pentru a asigura broadcasting terestru.
Prin luna februarie, stația din Timișoara a SNR era în pericol. Cum-necum, oamenii au fost luați prin surprindere și s-au trezit că bunurile și valorile din Sucursala Direcția Radiocomunicații Timișoara nu mai erau protejate și păzite corespunzător. Că așa e în ziua de azi, trebuie Rambo la intrare, să nu vină hoardele de ascultători nemulțumiți că n-au prins semnal să asculte cotele apelor Dunării. Gheață la mal.
Pe data de 24 februarie, în urma unei sumare negocieri, SNR a semnat un contract în valoare de 268.460 lei, plus TVA, pentru paza obiectivelor din Timișoara, timp de o lună. Cei care au asigurat paza erau Anubis Security SRL și Tiger Security SRL, ambele din București.
Prima dintre ele, Anubis Security, înființată în 2017, păzea din greu la SNR încă de prin 2020. Mă rog, păzea și încasa, că despre asta era vorba.
Spre exemplu, în ianuarie 2020, Anubis Security primea 3,7 milioane lei, contract cadru care acoperea și servicii din 2019.
Mai apoi, în 5 mai 2020, Anubis Security câștiga un contract în valoare de peste 28 milioane lei pentru paza obiectivelor SNR, împărțite pe loturi, la sediul central și sediile din provincie, contract cadru valabil 32 de luni și care a ajuns, într-un final, la suma de 40 de milioane.
La finele lui februarie 2025, SNR a scos la licitație și atribuit un alt mare contract cadru, valabil timp de trei ani, pentru paza obiectivelor sale strategice.
În 3 martie 2025, pentru paza obiectivelor din Timișoara, era semnat un prim contract subsecvent, în valoare de 3.156.307 lei, plus TVA, cu Akyle Security SRL.
În 28 februarie 2025, SNR semna un alt contract subsecvent, de data aceasta cu Akyle Security plus Alfaro Security, pentru paza obiectivelor din București, timp de 12 luni, pentru o sumă de 11.289.738 lei, plus TVA.
Tot în 28 februarie, SNR semna încă un subsecvent, tot cu Akyle Security, pentru paza obiectivelor din Cluj, timp de un an, în valoare de peste 6 milioane lei, plus TVA. Tot atunci era semnat și un prim subsecvent pentru paza obiectivelor din Iași, în valoare de 5,35 milioane lei, plus TVA.
În total, SNR plătește pentru servicii de pază în București, Cluj, Iași și Timișoara, peste 25 de milioane lei anual, bani care provin de la stat, desigur, că doar nu din publicitate. Să sperăm că măcar băieții ăia de la firmele ce stau de pază ascultă postul public.
1.200 de vizualizări
Ăia de la Freeiurope (dedenainte de lovitura de stat din ’89) ar trebei să fie invidioși/geloși că no avut așa securiti ca ăștia de la senereteveu nost. Care ăștia de la securiti, pă banii care-i papă nici nu tre să stea de 6 la ușa lu senereteve. îi destul numa să puie un afiș, că te îngrozești cum îi chiamă !!!
Domnu Cristorian. Bun articolu, ca de altfel și anterioarele. Permiteți o părerea meu ? Poi eia de la redio friiurope din Miunken (de dinaintea loviturii de stat din obzeșnouă în RO), ar putea fi invidioși că no fo așe de bine păziț (și MAI ALES PLĂTIȚ) ca senetevereu nost. Iar despre firmele care îl păzăsc pă senetevereu pin țară, nici nu tre să stea dînșii cu „oamenii” pă la porțîle tevereului. Că așe nume fioroase au, de i destul săși puie logourile pă usile de la intrare. I destul ca să o ia la fugă dușmanii de clasă, inclusiv Karlos (șahalul), pretinu nostru comun. Este ?