Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Să-i arătăm noi Europei cum se face cu fondurile europene

Zoom Să-i arătăm noi Europei cum se face cu fondurile europene

Gata, ne-am liniștit cu Ateneul, cu Năstase, Severin și Veorica? Ne-a trecut și emoția de după discursul lui Donald Tusk? Ei, acum să ne punem pe treabă. Să le arătăm noi europenilor cum se face, cum știm noi să administrăm, să investim, să folosim banii europeni. Că nu degeaba am ajuns noi în capul mesei bogaților.  Sîntem pregătiți. Putem. Sîntem cei mai buni.

În timp ce Donald Tusk își învăța discursul poezie, Rovana Plumb – și tot departamentul de spart bănet al Ministerului Fondurilor Europene – se ocupau cu treburi serioase. Se punea la cale o amplă campanie de informare cu privire la fondurile structurale și de investiții europene – ESI – ca să știe tot românul ce-s alea și la ce se folosesc. Că unde se duc, deh, e altă poveste. Dar așa, să afle românul, de la televizor, de la radio, de pe Facebook, de peste tot, că există astfel de fonduri și că sîntem gata să absorbim, mai ceva ca un burete. Sau, mă rog, cum îi zice oficial, o ”campanie integrată de comunicare” ce trebuie să asigure nu doar promovarea acestor fonduri, dar mai ales transparența, credibilitatea și rolul politicilor de coeziune. Un fel de să facem să pară că facem bine ce facem cu banii europeni. S-a înțeles, nu?

Eh, și pentru toată tărășenia asta, care va pompa bani în minim 3 posturi naționale de știri, 2 radiouri naționale, cîteva zeci de site-uri alese pe sprînceană și așa mai departe, urmează să fie cheltuiți nu mai puțin de 9,9 milioane lei. Desigur, în banii ăștia intră și concept, creație și bla bla, că doar trebuie să mănîncă și gura firmei căreia i-a fost dat contractul – All Media Company SRL din București, nu doar televiziunile, ziarele și site-urile prietene ale guvernului.  Mă rog, prietene ale fondurilor europene, ale transparenței și credibilității combinațiilor, ăsta, proiectelor cu finanțare europeană.

Noroc că anul ăsta e an electoral, cu două campanii, pentru Parlamentul European și Președinție și că, normal, rezultatele acestei campanii vor putea fi și cuantificabile. Hai, UE, să-ți arătăm noi cum se face cu banii tăi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale