Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Să n-ai încredere în chelneri nici cînd plătești nota

Zoom Să n-ai încredere în chelneri nici cînd plătești nota

Am ajuns zilele trecute prin Centrul Vechi și, din stradă în stradă, am poposit într-o cîrciumă cu nume de melodie interbelică. Să curgă berea, să urmeze mîncarea, să vină nota, poftim cardul. Mare greșeală.

– Știți, n-avem din ăsta de card.

– POS?

– Da, ne cerem scuze, nu ținem.

– De ce, există riscul să vină clienții și să plătească așa?

Sarcasmul nu-l atinge. Încerc să-l înțeleg. Lucrează într-un local care ar vrea să fie de epocă. Deci fără chestii moderne. Pentru atmosferă. Poate ar trebui să le propun să pună un baldachin peste aparatul de aer condiționat? Nu, ăla pare cel puțin interbelic.

– Și atunci ce facem? N-am bancnote la mine. Sînt sărac, nu-mi permit să țin bani în portofel. E chiria prea mare.

– Mergeți să scoateți de la bancomat. E unul chiar pe strada alăturată.

Da, era un bancomat. Al unei firme atît de obscure încît nu-mi făceam probleme că mi-ar putea fi clonat. Părea genul de bancomat care-ți golește contul direct prin comisioanele atașate unei tranzacții interbancare.

În fine, am căutat un bancomat decent, am extras bani, am plătit. Și mă consider fericit: dacă bodega era și mai vintage de atît, sigur mă puneau să sparg Banca Națională și să plătesc în bancnote cu mutra lui Ferdinand.

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

 1. #1

  Huh, niste tarani ,Dom’le ,n-ai cu cine..

 2. #2

  Dar spune-ne si noua cum se numeste bodega ca poate avem ramase din stramosi monede cu Decebal.

 3. #3

  E reactia traditionala a romanilor in fata lucrurilor noi si periculoase.
  De ce sa bage cititor de card intr-un loc cu dever inclusiv pentru straini?

  Mai bine sa vina Gutza sa loveasca cu caramida de cash de masa, sa lipeasca o hartie de 200 pe fruntea chelnerului iar banii incasati de crashma sa intre ‘la negru’ in buzunarele patronilor.
  Daca accepti carduri atunci totul e fiscalizat.
  Iar gutzurlanul se bucura ca e asa si uneori mai si intra pe aici ca sa critice articolele ce promoveaza mentalitati proaste precum plata cu cardul. Desigur ca acelasi tzugurlan e vocal la strigaturi ‘de dreapta’ ca el e ‘intelectual’ si probabil ca lucreaza ‘la privat’.

  Gluma cu banii din portofel si chiria mare e atat de evidenta incat nu-mi permit sa o explic celor ce nu au inteles-o dar dau cu furie in autor pentru ca fuse prea subtire in aluzii. De obicei e recomandat sa taci si sa mai intrebi pana pricepi despre ce-i vorba. Dar asa sunt cetatenii cu cashul in buzunar, oameni simpli, practici si cu gura mare.

 4. #4

  Pai e simplu, nu are POS pentru a nu inregistra si plati taxele aferente. Ce nu i clar?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint