Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Să se bată profesorii cu rectorii!

Zoom Să se bată profesorii cu rectorii!

Cum e posibil să fi circulat o listă cu rectori de universități, o listă la care se referă Dragnea, se referă Tăriceanu, o listă care nu este însă reală? Așadar, încă o minciună. Să ne amintim că ”lista” este o adevărată metodă Maradona la pesediști. Tot cu o ”listă” au mers cei de la PSD și ALDE la Cotroceni, la consultări, acum câteva zile. Adică aveau oamenii argumente, erau însoțiți de un geamantan plin de fantome cu mâinile ridicate, votând guvernul Vasilica Viorica.

Rectorul Universității “Babeș-Bolyai” apare pe acea listă, însă neagă cu vehemență că ar fi semnat pentru susținerea lui Popa: ”Eu mai am câteva luni și o să ies la pensie, nu vreau să mă implic în așa ceva. Nu l-am susținut și nu-l voi susține pe domnul Popa. Lucrez în învățământ și mă deranjează la culme măgăriile astea. Dacă vor continua așa, va fi dezastru. În direcția aia ne îndreptăm cu tot ce face PSD. N-am semnat și nici nu se punea problema să o fac, eu nu-l susțin pe domnul Popa”. Ce se întâmplă cu toți ceilalți? Cum au fost procedurile acestei adunări de semnături? Au fost sunați oamenii, îi știau competențele domnului?

E uimitoare lipsa de reacție a breslei. Chiar dacă toate acele semnături ar fi reale – pe o listă care vrea să demonstreze ce? –, mediul universitar nu este format doar din rectori universitari, mulți dintre ei băieți cu doctorate accidentate și trecut dubios. E momentul să se spargă și această bulă a doctoratelor și a complicității șefilor de universități cu politicul și, mai departe, cu banii.

Universitățile înseamnă și profesori onești, și asistenți și lectori onești, și mulți doctoranzi onești și, bineînțeles, studenți. Universitățile trebuie revendicate de toți aceștia, nu lăsate în mâinile unor impostori.

Mircea Dumitru, rectorul Universității București, a demisionat din CNATDCU, protestând față de numirea lui Popa în funcția de ministru.

O decizie foarte bună. Mult, mult mai bună decât aceea de a o gira pe Laura Codruța Kövesi ca absolventă de doctorat după ce comisia de specialitate îi recomandase să refuze publicarea lucrării.

 

3 comentarii

 1. #1

  Da domnule Radu, s-au devoalat, dupa sanatate era previzibil ca va veni randul si educatiei, ii frigea la degetele dorinta de solidaritate cu un ” confrate” pa sistem cum zice…….. din Caransebes. Nu uitati ca am mai spus-o o candva, seful rectorilor este un agronom cu studii de securitate, ca toata lumea buna, caruia ii ontra banul lunar din mai multe surse bugetare, inclusiv din contracte de cercetare pe bani europeni. Ce oare or fi inventat la agronomie dar, mai ales, cum de i-au convins pe cei care au platit ca a si meritat. Sistemul lucreaza, parca tehnocratul “curaj”, membru ass ca si sorinaccio, este seful comisiei care da bun de plata, adica gireaza potlogarii. Ce sa mai spunem ca sunt so pe lista aluia cu modernizarea romaniei, alt membru ass, sau detin presedintia universitatilor francofone ai caror membri s-au intors in copac dupa terminarea lucrarilor conferintei. De unde se vede de la o posta ca a lalait- o cu plagiatele ani de zile din interese meschine, de grup, de clan, de GIO, pen’ ca inclusiv unii membri cnadtcu are fi trebuit sa dea banu inapoi la fisc ca ca venituri nemetitate. Da, pe langa foloasele privind promovarea in functii pe siviu (conf. olgutza) au beneficiat Luna de Luna si Ani de zile de plus 15% la salariu, venituri nemeritate. Daca suntem, totusi, stat de drept si nu de drepti aceste mii de cazuri (nu e gluma, vorbim de mii de cazuri la nivel national) de furt intelectual trebuie sa constituie tot atatea situatii de executari silite pentru recuperarea sumelor nemeritate. Catavencii trebuie ca, in virtutea spiritului care ii anima, sa fie port- drapelul luptei impotriva acestui flagel pagubos dar periculos pentru insasi fiinta acestei natii. Da, caci daca educatie nu e nimic nu e! Marian

 2. #2

  Începuseşi bine, păcat că a trebuit să dai cu bâta-n baltă şi să lovești tocmai în cel care a demonstrat că are coloană vertebrală. Nu se poate şi un articol nepărtinitor? Nu avea ce căuta Kovesi în discuția asta.

 3. #3

  Bre Mariane , după cum arată textul tău , suspectez că ești chiar noul ministru al educației . Sau vreun negru de-al său .
  Oricum , dacă ministrul consideră că nu datorează respect limbii române , de ce ar face-o un căcănar ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Hora statică

  14 iulie 2020

  Sfaturile medicale ale specialistului în matematica de liceu Klaus Iohannis, aureolate de farmecul repetitiv al îndemnurilor domnului diriginte către indisciplinații cetățeni ai acestei țări de-a sta pitulați în casă, de […]

 • Partidul, mai feroce ca COVID-ul

  14 iulie 2020

  Cele patru stadioane din București pe care urmau să se antreneze Ibrahimovici și Messi nu-s gata. N-am reușit să terminăm nici linia de metrou care i-ar fi adus de la […]

 • Dați-vă juriștii la școală!

  14 iulie 2020

  Cum te întorci prin vreun partid din România dai de câte un jurist, specialist în Drept, absolvent de Drept, avocat, și tot așa. Mulți dintre parlamentari sunt absolvenți de Drept, […]

 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]