Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Să vină securiștii

Zoom Să vină securiștii

Direcția de Sănătate Publică București a trecut sub conducere militară.

Nimic mai înălțător în această luptă cu pandemia decât „conducerea militară“.

Și nu cumva să credeți că aș avea ceva cu orice fel de conducere militară dacă am ști mai multe, dacă bugetele acestei instituții ar avea vreo legătură cu democrația sau dacă achizițiile de arme ar fi altceva decât taxă de protecție.

„Adică, gata, viruse, te-am lăsat ce te-am lăsat, dar ești nesimțit. Ia dă-te-așa, că băgăm militarii!“ Asta pare să fie atitudinea guvernanților.

Însă ăia mega-șmecheri care pot repara orice instituție, care pot învia din morți un sistem, o țară, nu erau tehnocrații? De ce o cotim cu militarii? De ce suntem bagaboante și-n anul greu al pandemiei?Sau cei mai buni tehnocrați sunt în Armată?

Atunci, poate că am avea de pus o întrebare: până acum erau unii super-buni pe treburi de-astea de medicină și de DSP, dar stăteau pe margine și se uitau la cei de la DSP cum își bagă furculița în ochi?

Avem niște trupe de rezervă pe care nu le-am aruncat încă în lupta cu pandemia? Armata încă așteaptă să vadă cum ne descurcăm și intervine abia atunci când consideră că nu se mai poate?

Eu aș vrea ca DSP-urile și spitalele care sunt prost administrate să treacă sub conducerea SRI. Vreau securiști, vreau ca virusul ăsta să fie interceptat, să fie interogat, să spună și laptele pe care l-a supt de la pangolinul ăla.

Deci și în politică, până la urmă, mai e o șansă cu țara asta: o trecem pe conducere militară. Pare că ei știu cel mai bine ce trebuie făcut când trece rahatul de cotele de avarie.

1 comentariu

 1. #1

  Tot inainte.. spre marea prosteala.. deshteptaciunea e periculoasa pt. tembeli.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]

Cele mai citite