Ca peste tot în lume, și ambasada noastră în Israel a devenit un restaurant cu specific românesc. Pe vremuri, scriam că amușinezi misiunea noastră diplomatică din Tokyo de la un kilometru depărtare, după mirosul de mici și sarmale emanat din bucătăria ambasadei. Ambasadoarea Andreea Păstârnac, acreditată în Tel Aviv, a venit însă cu teste eliminatorii: diplomatul care nu face serate cu muzică și bucate tradiționale intră automat pe lista ei neagră. Nevestele secretarilor au strâmbat din nas și câteva au înfruntat-o punând piciorul în prag. Un portar a căzut proba eliminatorie la făcutul salatei de boeuf și a fost făcut pachet și trimis acasă. Împotriva cucoanei au curs kilometri de plângeri fără rezolvare. În MAE nu știu cum s-o țină cât mai departe de casă, că mușcă și zgârie, iar în Israel cică e în grațiile lui Colette Avital, fost ministru plenipotențiar la Paris, actualmente președintele Comisiei parlamentare pentru Imigrare, Absorbție și Diaspora din Knesset.
Avital mai este și președintele Asociației de Prietenie Israel-România, calitate în care Ponta i-a făcut o vizită secretă în 2011, când a pus piatra de temelie a unei organizații PSD Israel.