Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scara către Rai

Zoom Scara către Rai

Papa Francisc a întîrziat duminică la cuvîntarea sa obișnuită după ce-a rămas blocat într-un lift timp de 25 de minute. E greu de spus dacă, în momentul incidentului, Papa cobora din Rai spre Iad sau urca dinspre Iad spre Rai, important e că a fost salvat la timp de pompieri.

Donald Trump a propus folosirea armelor nucleare împotriva uraganelor care amenință Statele Unite ale Americii. Am o idee și mai bună: ce-ar fi să se tragă cu rachete interbalistice în tornade? Cel mai probabil, racheta va fi prinsă în vîrtej și nimeni nu știe în ce parte va fi scuipată afară. Practic, ar fi un fel de ruletă rusească, varianta nucleară, și știm cu toții cît de mult îi plac chestiile rusești domnului Donald.

Autoritățile locale din orășelul francez Bourg-en-Bresse au fost amendate cu 90.000 de euro de prefectură pentru c-au angajat prea multe femei în funcții de conducere, încălcînd astfel o lege care spune că raportul de sexe trebuie să fie 60% bărbați și 40% femei sau 60% femei și 40% bărbați, în nici un caz 80% femei și 20% bărbați. Cred că singurul om din lume care s-a mai ghidat după regula asta a fost Noe cînd și-a încărcat corabia: “OK, animalelor, vreau să văd cîte o pereche din fiecare specie. Dar să dea naiba să încalce cineva regula 60%-40% în cuplu, că vă arunc peste bord. Ați auzit, unicornilor? Ați auzit, dinozaurilor?”.

Un bărbat din Statele Unite ale Americii care a făcut imprudența să-și lase cheile în contact cîteva secunde, timp în care s-a dus să jefuiască un magazin, a rămas fără mașină, aceasta fiind sustrasă în cel mai mîrșav mod de un alt hoț. De-asta a ajuns America un imperiu, concurența e așa de mare pentru orice poziție încît, dacă nu ești atent și lași garda jos, rămîi fără tot ce-ai furat o viață întreagă.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat că, în urma scuipaților recenți pe care și i-a aruncat cu Macron, n-o să mai folosească marca franțuzească de pixuri Bic. În replică, femeile din Franța au declarat că renunță la epilatul brazilian.

O clădire din Florida a fost evacuată după ce sub ea au fost descoperite 150 de sicrie. Vestea bună e că probabil asta explică, în sfîrșit, zgomotele ciudate care se auzeau noaptea și de ce se trînteau farfuriile singure de pereți. Dar, hei, măcar cimitirele sînt mereu o oază de liniște și serenitate.

Un bărbat acuzat de viol susține că totul a fost un accident și că, în realitate, umbla dezbrăcat prin casă cînd s-a împiedicat și a căzut peste victima sa dezbrăcată. Conform mărturiilor, se pare că numărul împiedicărilor ar fi fost în jur de 30-40.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]