Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scene istorice: Scufița Roșie

Zoom Scene istorice: Scufița Roșie

Scufița Roșie se opri în prag. Ceva i se părea că nu e-n regulă.

–Bunico, de ce ai gura așa de mare?

–E o poveste lungă.

–Aș vrea s-o aud.

–Serios? După ce că te-aștept de două zile să-mi aduci coșul cu mâncare, n-ai altă treabă decât să pui întrebări tâmpite care necesită un răspuns prea lung?

–Sincer, chiar mi se pare ciudat că ai gura așa de mare și aș vrea să știu ce se-ntâmplă.

–Bine, fie. E vorba de purici.

–Nu înțeleg.

–Au venit săptămâna trecută niște corăbii genoveze și pe corăbiile alea erau niște șobolani și puricii de pe șobolani au adus cu ei o boală nouă, care s-a răspândit super-repede.

–Nasol. Dar tot nu-nțeleg ce legătură are…

–Păi, are, pentru că vreau să mă protejez de molimă. Gura asta mare pe care-o vezi nu e gura mea, e de fapt o mască de doctor de ciumă. Mai deschide și tu o carte! Umbli toată ziua prin pădure, mă mir că nu te-a mâncat vreun lup până acum.

–Stai, că nu înțeleg. Și-atunci de ce e masca așa de mare?

–Ce fel de întrebare e asta?

–Sincer, mi se pare cam ciudat să pui pe o față de om un cioc așa de prelung.

–Ești expertă în măști acum, sau ce?

–Sunt expertă în bun-simț, bunico. Asta dacă ești cu adevărat bunica mea, completă Scufița Roșie pe un ton dramatic.

–Ce vrei să spui?

–Hai să terminăm cu tot circul ăsta ieftin. Știm amândouă că nu ești bunica, ești de fapt lupul și porți un cioc lung pe față pentru că vrei să acoperi botul tău alungit de lup.

–Ce? Nu!

–Degeaba negi tu. Hai să nu ne mai prefacem. Ne pierdem amândoi timpul și-i facem să-și piardă timpul și pe oamenii care citesc dialogul dintre noi și care abia așteaptă să vadă ce față o să faci atunci când o să demonstrez că ești de fapt lupul cel rău.

Scufița Roșie nu mai așteptă un răspuns. Ea se năpusti asupra bătrânei întinse pe pat și-i smulse de pe față masca, doar ca să descopere că sub ea se ascundea chipul blajin al celei care-o lua de la grădi atunci când era mică.

–Bunico!

–Da, deșteapto. Și dă-te mai în spate, că tușești pe mine.

După câteva zile, bunica făcu febră și începu să tușească. Avea dureri musculare și acuza o stare generală de oboseală.

Noroc cu vânătorul, care trecu întâmplător pe la casa ei din pădure și-o duse cu izoleta la secția de terapie intersivă a spitalului municipal din Mizil, după care se-ntoarse ca să-i trântească Scufiței Roșii o amendă de 20.000 de lei și-un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii răspândirii bolilor. Iar lumea, când a auzit, a zis: hmm, zădărnicirea combaterii răspândirii bolilor sună super-bine, pare o formulare perfectă pentru vremurile în care trăim, adică anul 1354, ne întrebăm ce termen vor folosi oamenii pentru așa ceva în anul 2020.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]