Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Schimbarea gărzii la Cotroceni

Zoom Schimbarea gărzii la Cotroceni

În sfârșit, după șapte luni de mandat, am aflat care sunt favoriții din media ai Administrației Prezidențiale. Nu că fără informația asta țara ar fi dus-o mai prost, nu că s-ar fi prăbușit bursele dacă nu știam, dar, oricum, mai bine să știm decât să fi rămas în neagră ignoranță.

Dacă, la începutul mandatului său, Traian Băsescu se vedea destul de des și, mai ales, se întindea la șprițuri dese pe la Golden Blitz cu alde Sorin Roșca Stănescu, Mircea Toma, Liviu Mihaiu sau Bogdan Chirieac (pe care l-a cultivat până la finalul mandatului) și încă vreo doi-trei, Iohannis nu s-a arătat prea apropiat de monștrii sacri ai presei românești. Și s-ar putea să nu se fi apropiat nici acum. Numai că vinerea trecută, după ce președintele a anunțat că nu va promulga Codul Fiscal, la Cotroceni au fost invitați mai mulți oameni care lucrează în media, printre care Rareș Bogdan, Moise Guran, Cristian Leonte și Stelian Muscalu.

Dacă ar fi fost doar Guran și Muscalu (realizatorul unei emisiuni economice la Digi 24), am fi putut spune că e vorba despre o întâlnire cu prezentatorii de emisiuni economice. Numai că nu e cazul, dacă e să-l luăm în calcul doar pe Rareș Bogdan. Simpla prezență a acestuia ne poate duce cu gândul că nici măcar nu era obligatoriu să fii ziarist pentru a fi invitat la întâlnirea cu pricina.

Oricum, e de remarcat faptul că Administrația Prezidențială are o aplecare deosebită pentru oameni care apar pe sticlă. Ca să fii chemat la Cotroceni pentru a ți se explica măsurile președintelui trebuie neapărat să ai o emisiune de televiziune. E un semn clar că s-a dus vremea presei scrise, că imaginea e mult mai importantă pentru președinte și pentru oamenii săi, că, oricât de superficial ar fi un realizator TV, tot e considerat mult mai folositor pentru mesajele prezidențiale decât obosiții ăia care știu doar să scrie, eventual după ce s-au documentat.

Iar dacă presa scrisă tot e moartă, deci n-are cine să se mai supere că n-a fost invitat la Cotroceni alături de marii corifei ai televiziunilor, trebuie, totuși, să spunem că un segment important al formatorilor moderni de opinie a fost neglijat pe nedrept. Căci da, doamnelor și domnilor, n-a fost chemat nimeni din mulțimea de postatori pe Facebook ce l-au susținut pe Klaus Iohannis în noiembrie 2014. Și, mai ales, n-a fost chemat Lucian Mîndruță. Se poate? Tocmai Mîndruță? Credeți că el n-avea ceva important de spus despre Codul Fiscal?

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. #1

    Ba a fost chemat Mandruta. Dar era plecat cu bicicleta in Crimeea, s-a dus sa o elibereze de rusi. Deja a descarcat 5 telefoane facand poze cu rusi beti, care cand o sa- si vada fetele pe Instagram o sa se retraga rusinati in Siberia! Dormiti linistiti, Mandruta lupta pentru noi!

  2. #2

    Pai se lauda si Chireac, imblanzitorul de motorole, ca a trecut pe acolo. Sau el participa online, pe furis. Motorolele stiu de ce … he he he.

  3. #3

    Mie imi e dor de presa scrisa. E atat de aiurea sa arunci tableta pe gresia din baie, cand vrei sa te stergi la cur…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale