Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Schimbarea gărzii la Cotroceni

Zoom Schimbarea gărzii la Cotroceni

În sfârșit, după șapte luni de mandat, am aflat care sunt favoriții din media ai Administrației Prezidențiale. Nu că fără informația asta țara ar fi dus-o mai prost, nu că s-ar fi prăbușit bursele dacă nu știam, dar, oricum, mai bine să știm decât să fi rămas în neagră ignoranță.

Dacă, la începutul mandatului său, Traian Băsescu se vedea destul de des și, mai ales, se întindea la șprițuri dese pe la Golden Blitz cu alde Sorin Roșca Stănescu, Mircea Toma, Liviu Mihaiu sau Bogdan Chirieac (pe care l-a cultivat până la finalul mandatului) și încă vreo doi-trei, Iohannis nu s-a arătat prea apropiat de monștrii sacri ai presei românești. Și s-ar putea să nu se fi apropiat nici acum. Numai că vinerea trecută, după ce președintele a anunțat că nu va promulga Codul Fiscal, la Cotroceni au fost invitați mai mulți oameni care lucrează în media, printre care Rareș Bogdan, Moise Guran, Cristian Leonte și Stelian Muscalu.

Dacă ar fi fost doar Guran și Muscalu (realizatorul unei emisiuni economice la Digi 24), am fi putut spune că e vorba despre o întâlnire cu prezentatorii de emisiuni economice. Numai că nu e cazul, dacă e să-l luăm în calcul doar pe Rareș Bogdan. Simpla prezență a acestuia ne poate duce cu gândul că nici măcar nu era obligatoriu să fii ziarist pentru a fi invitat la întâlnirea cu pricina.

Oricum, e de remarcat faptul că Administrația Prezidențială are o aplecare deosebită pentru oameni care apar pe sticlă. Ca să fii chemat la Cotroceni pentru a ți se explica măsurile președintelui trebuie neapărat să ai o emisiune de televiziune. E un semn clar că s-a dus vremea presei scrise, că imaginea e mult mai importantă pentru președinte și pentru oamenii săi, că, oricât de superficial ar fi un realizator TV, tot e considerat mult mai folositor pentru mesajele prezidențiale decât obosiții ăia care știu doar să scrie, eventual după ce s-au documentat.

Iar dacă presa scrisă tot e moartă, deci n-are cine să se mai supere că n-a fost invitat la Cotroceni alături de marii corifei ai televiziunilor, trebuie, totuși, să spunem că un segment important al formatorilor moderni de opinie a fost neglijat pe nedrept. Căci da, doamnelor și domnilor, n-a fost chemat nimeni din mulțimea de postatori pe Facebook ce l-au susținut pe Klaus Iohannis în noiembrie 2014. Și, mai ales, n-a fost chemat Lucian Mîndruță. Se poate? Tocmai Mîndruță? Credeți că el n-avea ceva important de spus despre Codul Fiscal?

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Ba a fost chemat Mandruta. Dar era plecat cu bicicleta in Crimeea, s-a dus sa o elibereze de rusi. Deja a descarcat 5 telefoane facand poze cu rusi beti, care cand o sa- si vada fetele pe Instagram o sa se retraga rusinati in Siberia! Dormiti linistiti, Mandruta lupta pentru noi!

 2. #2

  Pai se lauda si Chireac, imblanzitorul de motorole, ca a trecut pe acolo. Sau el participa online, pe furis. Motorolele stiu de ce … he he he.

 3. #3

  Mie imi e dor de presa scrisa. E atat de aiurea sa arunci tableta pe gresia din baie, cand vrei sa te stergi la cur…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]

 • Legea și Constituția nu poartă mască. Să le muim!

  7 iulie 2020

  Nu există, am cercetat, nici măcar o singură obligație legală ca onor Constituția să poarte mască atunci când intră într-un spațiu public închis. Nici celelalte legi, ordonanțe simple sau de […]

 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]