Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Schimbarea la farsă a SRI

Zoom Schimbarea la farsă a SRI

Odată cu Eduard Hellvig și cu Adrian Țuțuianu, noul șef al Comisiei de control din Parlament, SRI trece printr-un proces vizibil de îmblânzire și printr-unul invizibil de ascundere a rahatului sub preș.

SRI vrea să se apropie de “consumatorul” de securitate, de “client”, motiv pentru care Hellvig a născut un Ghid de conduită etică. Iată ce spune Hellvig: ”J.W. Goethe spunea că «acolo unde trebuie să încetez să mai fiu moral, nu mai am nici o putere», iar această logică este cu atât mai plină de înțeles și de semnificație pentru angajatul unui serviciu de informații”. Da, gargară de tocilar, vrăjeala aia cu care te gândești că poate îi e milă profesorului și-ți dă un 5. Ghidul mai face bine și la “asigurarea unui climat de muncă adecvat, a unor practici și atitudini corespunzătoare atingerii obiectivelor profesionale subsumate dezideratelor de securitate ale României”.

Oamenii ăștia sunt insuportabil de prost pregătiți în a ne prosti. Ghidul ar vrea deci să ne arate nouă că sereiștii sunt de azi mult mai responsabili, mai human friendly, adică Ghidul este o operațiune a SRI de se spăla, cum se spală pisicile: se ling. După dosare penale făcute împreună cu DNA, după ce Florian Coldea a fost prins jucându-se cu puța în banii lui Ghiță, după ce ani de zile a livrat înregistrări celui matol, după ce și-au infiltrat oameni în presă, în Justiție, în Parlament, după ce membrii Comisiei de control din Parlament se comportă în fața șefilor SRI ca niște preșuri, după ce habar n-avem de afacerile Serviciului, după ce multe altele, Hellvig vine cu acest Ghid etic să ne arate că de-acum sereiștii vor călca pe gât democrația cu mult mai multă grijă.

Nu mă pot abține, mai dau un citat: “Gândirea etică este o parte a eforturilor noastre zilnice”. Ce dracu’ or fi învățat toți ăștia la academiile alea de securiști pe care și le trec toți în CV? Chiar nimic nu i-a învățat Gabriel Oprea?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]