Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scrisoarea lui Klaus Iohannis către Laura Codruța Kövesi

Zoom Scrisoarea lui Klaus Iohannis către Laura Codruța Kövesi

Dragă Laura, doamnă Codruța Kövesi, dacă-mi permiteți să vă zic așa. Să știți că eu nu vreau să vă dau afară, cu atît mai puțin să vă demit, pentru că demit e un cuvînt urît. Urmăresc situația dumitale cu atenție și îngrijorare și vreau să vă asigur de întregul meu sprijin, chiar dacă s-ar putea să trebuiască să vă dau afară, lucru pe care nu mi-l doresc. Sînt un fan declarat al instituției pe care o conduceți și mă preocupă situația anticorupției din România. Multă lume nu e de acord cu ce faceți. Eu sînt de părere că multă lume nu înțelege cu ce vă ocupați. Recunosc că nici eu n-am înțeles foarte bine cu ce vă ocupați, dar asta a fost o perioadă foarte scurtă pentru că imediat un consilier mi-a explicat cu ce vă ocupați: ajutați oamenii buni să scape de oamenii răi. În acest context, e adevărat că puteați să faceți mai multe în multe situații: războiul civil din Siria, salvarea copiilor ălora dintr-o peșteră din Thailanda, eliminarea Germaniei de la Mondiale, dar ați făcut și foarte mult bine. N-are rost să enumăr aici exact cît.

Trebuie să înțelegeți că, dacă veți fi dată afară, lucru care nu este sigur, nu o fac pentru că mă tem de o suspendare. Nu o fac pentru că mă tem că nu voi cîștiga un nou mandat de președinte. Nu o fac pentru că așa zice Curtea Constituțională. O fac pentru că așa vrea președintele. Dar eu și președintele sîntem una și aceeași persoană, așa că puteți spune că aveți pile. Glumesc, nu v-aș pune niciodată pile undeva, pentru că asta înseamnă trafic de influență.

În concluzie, doamnă Kövesi, vreau să vă asigur că, deși există discuții să vă dau afară, nu am să vă dau afară. Nu am să cedez în fața ticăloșilor. Am să stau drept și am să arăt că am coloană vertebrală. Puteți să vă desfășurați activitate în continuare cu încredere și devotament. Nimeni nu vă va deranja din ce faceți, atîta timp cît eu am un cuvînt de zis în țara asta.

P.S. Din păcate, purtătorul meu de cuvînt m-a anunțat că trebuie să vă anunț că vă dau afară. Trebuie să înțelegeți că nu e decizia mea, ci decizia purtătorului meu de cuvînt. Eu nu am nici o legătură cu această decizie și chiar m-am opus vehement. Din păcate, nu am ce să fac pentru că e vorba de purtătorul meu de cuvînt. Dacă rămîn fără purtător de cuvînt, cine îmi mai poartă cuvîntul? Totuși, ca să arăt că mă opun ferm, nu am să fiu prezent cînd se face anunțul. Să vadă toată lumea ce înseamnă să faci un anunț fără susținere politică. Succes.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100