Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Sfântul Daniel, preasfidătorul de virus

Zoom Sfântul Daniel, preasfidătorul de virus

Nu dețin nici o informație, însă am convingerea că Patriarhul Daniel stă izolat de când a apărut coronavirusul pe aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu și că nu va ieși de acolo până când nu dispare și ultima suspiciune de gripă chinezească. Îi poți înțelege panica. Până la urmă, dacă există totuși Dumnezeu?

Cu enoriașii e mai greu.

Primul comunicat al BOR a venit să le spună enoriașilor că, totuși, ar fi bine să se spele pe mâini o vreme. Să nu lase jegul în seama divinității. Cât despre mozol la icoane și alte contacte intrabisericești, poate că ar fi bine ca aceiași enoriași să se abțină de la ele în aceste vremuri grele. Că ne mai jucăm de-a ființele supranaturale și după aia, avem destul timp.

Patriarhul Daniel, de-acolo din izolare de unde o fi el, a mirosit de sub măscuța protectoare capcana și a dat un nou comunicat la două zile distanță: Pentru a depăşi polarizări şi polemici care slăbesc unitatea ortodoxă, trebuie evitate judecăţile pripite şi trebuie să reafirmăm cu tărie credinţa ortodoxă că Sfânta Euharistie nu este şi nu poate fi niciodată izvor de îmbolnăvire şi de moarte, ci izvor de viaţă nouă în Hristos, de iertare a păcatelor, de vindecare a sufletului şi a trupului. De aceea, la strană se cântă în timpul împărtăşirii credincioşilor: «Trupul lui Hristos primiţi şi din izvorul cel fără de moarte gustaţi». Prin urmare, regula împărtăşirii clericilor şi credincioşilor din acelaşi Sfânt Potir rămâne neschimbată (…)”.

Cred că există un singur fel prin care Patriarhul le poate arăta enoriașilor calea: mozol la icoane și băut vin cu oamenii din aceeași cupă.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Deci, Euharistia bate epidemia! Daca nici acuma nu ia Nobelul Preabucurosul, pentru microbiologie sau ceva, e clar, suedejii sunt manjiti. Sau posedati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale