Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Shopping pe bani publici

Zoom Shopping pe bani publici

Instutuții publice despre care n-ați auzit mare lucru fac cumpărături multe și dese. Valorile sînt mici, că dacă ar cumpăra totul de-o dată, ar trebui să facă licitație, sau măcar cerere de oferă. Și, e cunoscut pentru toată lumea, achiziția directă e mama profitului garantat

29 iulie. Căldură mare, vreme numai bună de vacanță. Sau de cumpărături. Bugetul instituțiilor rezistă.

 

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a plătit un milion de euro pe sisteme informatice. A urmat un mare scandal prezentat de toată media, pe motiv că sistemul funcționa mai mult nu decît da. Acum s-au pus pe cumpărat 300 de cutii de arhivare documente. Urmează porumbeii călători, că doar trebuie să și comunice cumva.

 

Consiliul Național al Audiovizualului fierbe. Nu știm dacă din cauza lui Mircea Badea, a OTV-ului sau a căldurii, dar fierbe. Și dacă tot e încins, s-au pus pe cumpărat “traseu frigorific”. Adică un traseu frigorific din cupru, cu diametrul de 10mm + cablu de alimentare unitate externă + furtun condens. După care i-au luat și o mască traseului frigorific. Ca numai mîine nu-i poimîine și se face 31 octombire, cînd serbăm tradiționalul Halloween.

 

Direcția de Sănătate Publică Călărași e cam în aceeși situație ca toate direcțiile de sănătate din țară. Banii de medicamente sînt tot mai puțini și bugetele se ajustează în permanență. Or, pentru ca ajustările astea să decurgă normal, au cumpărat exact 37 de gume de șters și 36 de creioane cu gumă HB. De culori diferite, normal, să aibă fiecare angajat creionul lui, fără să le încurce. 

 

Direcția de Sănătate Publică Brăila are de făcut mai puține modificări, așa că au cumpărat doar 10 radiere. 

 

Inspectoratul Județean de Poliție al județului Constanța e tot mai solicitat, de cînd cu milioardele de turiști de pe litoral. Așa că lucrează și noaptea. Că doar la ce altceva au cumpărat exact un 4 becuri? Și, dacă tot au trmis fix 17 agenți după cele 4 becuri, au mai cumpărat și două carcase de termostat, niște zahăr, sare, ulei, oțet, marmeladă, margarină, înghețată și ce mai e de trebuință pe la secția omului. În plus, au mai luat și niște “aparate de noroi”. Nu de alta, dar dacă se întorc din tură cu hainele curate, nu-i crede nimeni c-au muncit. 

 

Penitenciarul Spital din Dej a cumpărat nu mai puțin de 3500 de flacoane de perogen. Pesemne părul oxigenat revine la modă, mai ales că băieții umflați și plini de tatuaje de prin pușcării s-au cam săturat ca tot brunetele să scape săpunul la dușuri. 

 

Secretariatul de Stat pentru Culte s-a trezit fără hîrtie în birouri. Au trimis repede o mașină după 36 de cutii cu hîrtie A4, după care au cumpărat și 26 de bucăți pastă de pix, 20 de pixuri cu pastă albastră, 10 blocnotes A5,  niște dosare de încopiat, cîteva dosare plic, niște rezerve clasor pentru cărți de vizită, șervețele, rezerve cutter și două port cărți de vizită, pentru șefu’. Toate achiziționate separat, dar de la același magazin. 

 

Poșta Română a intrat în proces de curățenie și modernizare, înainte să fie scoasă la mezat. Pentru asta șefii instituției au cumpărat nu mai puțin de 5.424 de detergenți de vas wc de 750 ml fiecare, la 9,19 lei pe bucată și 6.324 de bidoane de detergenți pentru geam, cu pulverizator, la 9,34 lei bucata. Plus 6420 de litri de detergent pentru gresie, cu 9,28 lei și doar 10 litri de detergent universal. Pesemne la Poștă e chiar ca la poștă unde se știe, e extrem de important să speli și dezinfecteși obiectul muncii între etape. Oricum, a fost o zi bună pentru Anurim Grup Impex SRL, firmă de la care au fost cumpărate, separat, toate bidoanele de detergenți. 

 

Centrul de Îngrijire și Asistență Agnita a cumpărat azi o sumedenie de lucruri, de pară e zi de salariu. De la cartofi și orez pînă la înghețată, detergenți, cîrpe și lavete uscate. După care, osteniți de la atîtea cumpărături, au luat și niște beri la 2l. Că doar e căldură mare.  

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]

Cele mai citite