Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre animale

Zoom Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre animale

Câinele uriaș, cel mai bun prieten al domnului

2Orice tânără soție aflată la începuturile vieții în doi a fost avertizată că e posibil ca, la un moment dat, el să înceapă să se uite după altele: “Așa sunt bărbații, maică, mai umblă, important e să se întoarcă tot la tine și să nu ți le-aducă-n casă”, îți șoptesc pe la colțuri diverse strămătuși binevoitoare, mestecându-și insinuant broboadele. Ce nu-ți spune nimeni, dar absolut nimeni e că, înainte de a se uita după femei, el va începe să întoarcă capul după câini. PE CARE O SĂ VREA SĂ ȚI-I ADUCĂ-N CASĂ!

Vezi câte una târâtă prin parc de un Saint Bernard și cărând după ea o sacoșă de-aia mare de rafie, în care i-a adunat căcuța. Nu, nu trăiește cu câinele și nici nu a fost ea cea care l-a ales. Neputând să bage în casă un aligator, un dinozaur sau un rinocer, soțul i-a adus într-o zi un puiuț micuț și drăguț, de 80 de kile.

Animalul pe care îl visează jumătatea masculină a oricărui cuplu trebuie să fie cât mai mare, cât mai agresiv, cât mai puturos și de o nesimțire ieșită din comun. El e proba supremă a masculinității. Nu-ți iei câine de talie mică sau medie, care să nu sară la beregata musafirilor și să nu se ușureze din când în când pe covor, decât dacă o ai mică.

În mintea bărbatului, câinele ar trebui să fie, ca și mașina, aspirator de gagici. Să se facă coadă în spatele domnului care și-a scos vițelul la căcare, în parc: “Vreau să-ți plimb eu câinele bălos și scârbos!”, “Ba nu, eu, eu! Vreau să-i adun balegile uriașe ACUM!”, “Alege-mă pe mine! De-abia aștept să-i savurez duhoarea dezgustătoare!”. În loc de asta, ce să vezi, proastele de muieri fug. Pentru că știu de secole ceea ce bărbații nu reușesc să-nțeleagă: că nu contează cât de mare ai câinele, ci ce știi să faci cu el.

 

La AniMall

Nu numai că femeia adună animale de-alea mici și pufoase pe care poți să le tragi pe nas dacă nu ești atent și să mori, dar cînd vrea un animal, femeia face mai rău decît orice animal. Te-ar mușca de excitare cînd vede cîte o ființă neajutorată.

Du-te cu ea la un tîrg de-ăsta de adoptat pisici. În cinci minute se bate cu alte femei de acolo pentru că fiecare dintre ele vrea să adopte tot.

– Să ne luăm și noi un cîine! Iiiiiiii, ce drăguț e, Doamne, îți vine să-l mănînci…

Asta cu mîncatul, da, ar fi mai OK. Dacă nu-i place, asta e, dacă-i place, foarte bine, comanzi mîncare de la adăposturile de cîini.

Femeia nu știe, cînd ia un cîine, că animalul acela trăiește. Spre exemplu, nu știe că un cîine, asemeni oamenilor, se cacă. Apoi, că vrea, că nu vrea, lasă păr. Nu, nu pe peria de păr, ca stăpîna lui, ci peste tot.

Femeia se comportă cu animalul cum se comportă cu bărbatul ei.

– Azi te rog să fii foarte discret, labradorule, căci nu am chef de nimic, nu vreau să văd pe nimeni, nici pe tine, așa că te rog să stai ascuns undeva sau să dispari la fotbal cu prietenii tăi maidanezi!

Ar fi ideal dacă animalul ar apărea doar în momentele în care ea are chef de “Iiiiiiiiiiiiiiiii” cu el. În rest, să-și ia o garsonieră undeva și să-și vadă de viața lui.

Așa se face că au apărut cățeii ăia mici de dus în brațe. Următorul prag psihologic va fi cățelul cu mîner sau chiar cu bretea de geantă – prinsă de noada curului și de cap, între urechi, ca să poată femeia să-l poarte pe umăr –, chiar e obositor să-l duci numai în mînă. Plus că poți să-ți ții și cheile în cîine. Îi dai un laxativ cînd ajungi la ușă și gata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]