Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre beţie şi răzbunare

Zoom Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre beţie şi răzbunare

Criță și pedeapsă

2A ieșit cu băieții și s-a întors după 12 ore, dintre care jumate le-a petrecut băgându-și alcool în venă, iar jumate frecându-se de toate gardurile, în căutarea drumului spre casă? Când a intrat pe ușă, era încălțat cu căciula, iar acum zace livid pe canapea, în penumbră, și se chircește, gemând de durere, la zgomotul de aripi al fiecărei musculițe de oțet care zboară pe lângă el?

Nu e cazul să te mai superi și tu, se chinuie oricum îngrozitor, amărâtul. Fii drăguță, fii blândă și iubitoare, poartă-te ca o zână, tratează-l ca pe o ființă umană, deși e un animal. Creează o atmosferă caldă și pufoasă în căminul vostru, un paradis al mahmurelii, un rai al bețivanilor, pe care să nu-l mai uite cât o trăi. Cum? Aprinde toate luminile și pune muzică de operă. TARE, s-o audă tot cartierul. Iar a doua zi, după ce își recapătă poziția bipedă, anunță-l că îți dorești o viață culturală mai intensă, drept care ai făcut abonamente pentru toată stagiunea la operă, operetă, balet și sala de concerte a Radiodifuziunii. O să se bucure enorm.

Vrea la un film cu bătăi și împușcături? Du-l la o expoziție de artă contemporană și ține-l o oră în fața lucrării Regurgitarea sinelui din pompa marii reîntoarceri, constând în trei mucișori uscați, așezați pe o farfurie. Apoi, pune-l să-ți povestească ce-a înțeles și promite-i că, dacă îți demonstrează că a înțeles corect, o să faceți sex sălbatic, când ajungeți acasă. De-acum încolo, lucrurile între voi vor fi mult mai simple:

– Duci gunoiul sau vrei să mergem la operă și la expoziții?

– Duc gunoiul.

– Nu mai bei în viața ta altceva decât apă sau mergem la operă și la expoziții?

– Nu mai beau în viața mea altceva decât apă.

– Orice sau…?

– ORICE!

 

Românii au tratament

Ați descoperit acel depozit din casă în care sînt înghesuite cinci magazine de haine nou-nouțe, nepurtate vreodată? E șifonierul ei, știu, n-ați avut niciodată curiozitatea să vedeți locul în care femeia ține jumătate din banii pe care îi produce familia voastră și toate primele ei de Crăciun și de Paște. Sînt angrosiști în țara asta prin mîna cărora n-au trecut atîtea haine.

În astfel de cazuri poți acționa într-un singur mod: pleci de-acasă cu treabă. Dar, de fapt, nu pleci. După juma’ de oră te întorci cu o cagulă pe cap și costumat cu totul altfel, ca să nu se prindă că ești tu. Intri peste ea în casă, o legi și, în timp ce ea va țipa ca apucata „Nuuu, să nu mă violezi cu bestialitate pe masa din bucătărie după ce tragi draperiile ca să nu ne vadă vecinii”, scoți din buzunar o pungă cu scame. Deci, da, trebuie să aduni înainte de operațiunea asta o pungă de scame. Și începi să arunci scamele pe jos, în fața ei. Le presari aproape gay, cum presară ăia pe la hoteluri petale de trandafiri pe pat.

Apoi, deschide șifonierul și scoate-i toate bluzele, toate cămășile și toate gecuțele. Din buzunarul propriu scoți o pungă în care ai păr de pisică. Da, trebuie să ai așa ceva. Scoți fire de păr de pisică și le arunci în sus, lăsîndu-le să se așeze ca din senin pe țoalele ei. Va plînge, dar trebuie să continui dacă vrei s-o vindeci de cumpărat chestii inutile.

După asta treci la faza finală. Ultimul stadiu. Scoți din buzunar o altă punguță. Da, e nevoie de o a treia punguță. Fiecare dintre noi are la muncă un coleg căruia îi cade mătreața pe umerii hainei. Se adună cu atenție acea mătreață. Colegul poate fi plătit, nu contează, totul e pentru un scop nobil: să-ți salvezi nevasta de la cheltuieli inutile.

Îi arăți punguța și-i spui:

– Aici e mătreață de om! Dacă îți vei mai cumpăra vreodată căcaturi de care nu ai nevoie și pe care nu le porți niciodată, vei face cunoștință cu această punguță cu mătreață! Aa, și dacă ai prieten sau soț, să-l lași să plece joi la meci, e Craiova-Steaua!
1 comentariu

 1. #1

  D.na Simona….excelent articol…dar ceva cam optimist…iar ne-ati facut praf pe noi barbatii iubitori de suc de struguri….sau ceva derivate…dar la chestia aia cu revenirea la real…ati uitit ceva foarte important…(e chestie de experienta..) adica : aprinzi toate luminile, pui muza de opera tare…dar deschizi si toate ferestrele !!! Ca altfel e jale !!!!
  va admir articolele foarte ascutite si ironice ..dupa care ma simt din ce in ce „mai barbat”…..in ideea ca…uite ba’ …mai sint si altii…deci …avem si noi ceva de zis…Nu ? Asa ca barbati….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Țarul

  22 noiembrie 2022

  El a crezut că trupul său conține ca pajiștea, doar zumzet de albine, că pîlcuri de păduri mirositoare vin să îl spele noaptea pe picioare, cu praf din corn de […]

 • Ei nu sunt ca ceilalți. Sunt ca ceilalți cu ceva tupeu în plus

  22 noiembrie 2022

  Dacă unul de-al nostru, unul dintre oamenii buni, de omenie, care timp de doi ani n-a pus pe limbă altceva decât muie cu soia, din aia bună, în Piața Victoriei, […]

 • Vampirii poporului, mai bogați ca niciodată

  21 noiembrie 2022

  Azi, Ciucă zice una. Mîine, Ciolacu zice alta. Liberalii și pesediștii duc „o luptă pentru pensiile românilor“. Cu cît să crească oare: cu 10%, cît zic unii? Cu 15%, cît […]

 • O profeție

  15 noiembrie 2022

  El a sosit să-și caute coșciugul și a scurmat vreo șapte văi cu plugul, dar supărat s-a dus să se îmbete în crîșmă, la doi pași de rîul Lethe. A […]

 • Vrem o țeapă ca afară

  15 noiembrie 2022

  Omenirea pare să fi intrat, de o bună bucată de vreme, în epoca traiului în lumi paralele, mare parte dintre ele imaginare. E plină planeta de multimiliardari cu averi care […]

 • Miliarde

  14 noiembrie 2022

  Mai țineți minte alea 80 de miliarde de euro pe care le aducea Iohannis? Era vara anului 2020, acum aproape doi ani și jumătate. Iohannis venea de la Bruxelles. Gîfîia […]

bijuterii argint