Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre beţie şi răzbunare

Zoom Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre beţie şi răzbunare

Criță și pedeapsă

2A ieșit cu băieții și s-a întors după 12 ore, dintre care jumate le-a petrecut băgându-și alcool în venă, iar jumate frecându-se de toate gardurile, în căutarea drumului spre casă? Când a intrat pe ușă, era încălțat cu căciula, iar acum zace livid pe canapea, în penumbră, și se chircește, gemând de durere, la zgomotul de aripi al fiecărei musculițe de oțet care zboară pe lângă el?

Nu e cazul să te mai superi și tu, se chinuie oricum îngrozitor, amărâtul. Fii drăguță, fii blândă și iubitoare, poartă-te ca o zână, tratează-l ca pe o ființă umană, deși e un animal. Creează o atmosferă caldă și pufoasă în căminul vostru, un paradis al mahmurelii, un rai al bețivanilor, pe care să nu-l mai uite cât o trăi. Cum? Aprinde toate luminile și pune muzică de operă. TARE, s-o audă tot cartierul. Iar a doua zi, după ce își recapătă poziția bipedă, anunță-l că îți dorești o viață culturală mai intensă, drept care ai făcut abonamente pentru toată stagiunea la operă, operetă, balet și sala de concerte a Radiodifuziunii. O să se bucure enorm.

Vrea la un film cu bătăi și împușcături? Du-l la o expoziție de artă contemporană și ține-l o oră în fața lucrării Regurgitarea sinelui din pompa marii reîntoarceri, constând în trei mucișori uscați, așezați pe o farfurie. Apoi, pune-l să-ți povestească ce-a înțeles și promite-i că, dacă îți demonstrează că a înțeles corect, o să faceți sex sălbatic, când ajungeți acasă. De-acum încolo, lucrurile între voi vor fi mult mai simple:

– Duci gunoiul sau vrei să mergem la operă și la expoziții?

– Duc gunoiul.

– Nu mai bei în viața ta altceva decât apă sau mergem la operă și la expoziții?

– Nu mai beau în viața mea altceva decât apă.

– Orice sau…?

– ORICE!

 

Românii au tratament

Ați descoperit acel depozit din casă în care sînt înghesuite cinci magazine de haine nou-nouțe, nepurtate vreodată? E șifonierul ei, știu, n-ați avut niciodată curiozitatea să vedeți locul în care femeia ține jumătate din banii pe care îi produce familia voastră și toate primele ei de Crăciun și de Paște. Sînt angrosiști în țara asta prin mîna cărora n-au trecut atîtea haine.

În astfel de cazuri poți acționa într-un singur mod: pleci de-acasă cu treabă. Dar, de fapt, nu pleci. După juma’ de oră te întorci cu o cagulă pe cap și costumat cu totul altfel, ca să nu se prindă că ești tu. Intri peste ea în casă, o legi și, în timp ce ea va țipa ca apucata “Nuuu, să nu mă violezi cu bestialitate pe masa din bucătărie după ce tragi draperiile ca să nu ne vadă vecinii”, scoți din buzunar o pungă cu scame. Deci, da, trebuie să aduni înainte de operațiunea asta o pungă de scame. Și începi să arunci scamele pe jos, în fața ei. Le presari aproape gay, cum presară ăia pe la hoteluri petale de trandafiri pe pat.

Apoi, deschide șifonierul și scoate-i toate bluzele, toate cămășile și toate gecuțele. Din buzunarul propriu scoți o pungă în care ai păr de pisică. Da, trebuie să ai așa ceva. Scoți fire de păr de pisică și le arunci în sus, lăsîndu-le să se așeze ca din senin pe țoalele ei. Va plînge, dar trebuie să continui dacă vrei s-o vindeci de cumpărat chestii inutile.

După asta treci la faza finală. Ultimul stadiu. Scoți din buzunar o altă punguță. Da, e nevoie de o a treia punguță. Fiecare dintre noi are la muncă un coleg căruia îi cade mătreața pe umerii hainei. Se adună cu atenție acea mătreață. Colegul poate fi plătit, nu contează, totul e pentru un scop nobil: să-ți salvezi nevasta de la cheltuieli inutile.

Îi arăți punguța și-i spui:

– Aici e mătreață de om! Dacă îți vei mai cumpăra vreodată căcaturi de care nu ai nevoie și pe care nu le porți niciodată, vei face cunoștință cu această punguță cu mătreață! Aa, și dacă ai prieten sau soț, să-l lași să plece joi la meci, e Craiova-Steaua!

1 comentariu

 1. #1

  D.na Simona….excelent articol…dar ceva cam optimist…iar ne-ati facut praf pe noi barbatii iubitori de suc de struguri….sau ceva derivate…dar la chestia aia cu revenirea la real…ati uitit ceva foarte important…(e chestie de experienta..) adica : aprinzi toate luminile, pui muza de opera tare…dar deschizi si toate ferestrele !!! Ca altfel e jale !!!!
  va admir articolele foarte ascutite si ironice ..dupa care ma simt din ce in ce “mai barbat”…..in ideea ca…uite ba’ …mai sint si altii…deci …avem si noi ceva de zis…Nu ? Asa ca barbati….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cel mai primejdios drum

  11 mai 2021

  Marele explorator care a călcat pe spinarea aligatorilor din mlaștini, dansînd pe buza prăpăstiilor cu rucsacul în spinare, înfășurat în voalul de zăpadă al miresei din Kilimanjaro, după ce a […]

 • Baroni, aruncați armele!

  11 mai 2021

  La parastasul ursului Arthur nu s-a auzit nici un bocet pesedist. Nici liberalii și nici ungurii nu s-au grăbit să-și tragă mucii la căpătîiul splendidei fiare. Toți iubitorii de natură […]

 • Vaccinații über alles

  11 mai 2021

  Bâjbâim neputincioși încă de la începutul lui 2020, în încercarea de a găsi un dușman cât de cât decent. Să fie măcar vizibil, să-l putem fotografia, filma și expune public, […]

 • De ce e mai coruptă stînga decît dreapta

  4 mai 2021

  Cine a furat mai mult: PDSR-ul lui Ion Iliescu în lungul și înverșunatul lui jaf din anii ’90 sau CDR-ul lui Constantinescu în haotica guvernare din anii 1996-1999? Cine s-a […]

 • Emasculata concepție

  4 mai 2021

  De ce se ratează complet partidele și politicienii așa-zis noi atunci când ajung la putere sau în apropierea ei? E o întrebare pe care uneori nici măcar nu vrem să […]