Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre bucătărie și alți demoni

Zoom Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre bucătărie și alți demoni

Ascultă comanda ultradetaliată la mine!

Dacă îi zici bărbatului "Du-te și tu la bucătărie și taie niște pâine!", o să taie niște pâine și-o s-o lase acolo, întorcându-se la masă senin și cu mâna goală. Dacă îi zici "Pune și tu mâna pe un furtun și du-te la mașina aia, că nici nu se mai vede de sub stratul de jeg", o să se ducă și o să stea lângă mașină cu furtunul în mână. Ca să obții pâine la masă, trebuie să te exprimi așa: "Du-te la bucătărie, taie niște pâine, mai exact patru felii, nici prea groase, nici prea subțiri, pune-le într-un coș, nici prea mare, nici prea mic, și adu-le la masă, nici prea încet, nici prea repede, nu înainte de a pune cuțitul la loc, de a aduna firmiturile cu o lavetă umedă, de a clăti laveta și de a pune pâinea rămasă în cutia ei. Pâinea să nu o tai pe jos, pe gresie, ci pe blat, și nu uita ca, la plecare, să stingi lumina și să închizi ușa de la bucătărie". Iar ca să vezi mașina spălată, trebuie să dai, de asemenea, indicații complete: "Ia și tu furtunul ăla, desfășoară-l ca să ajungi cu el până la mașină, mai ia niște detergent și un burete, dă drumul la apă, înmoaie buretele în detergent și puțină apă, oprește apa, dă cu burețelul pe toată mașina, până vezi că e peste tot plină de clăbuc, după care dă din nou drumul la apă și clătește-o cu furtunul. Nu uita ca, înainte să pui furtunul pe ea, să-i închizi geamurile".

Bărbatul nu răspunde la comenzi sintetice, pentru că creierul lui pur și simplu nu anticipează atunci când e vorba de chestiuni practice, care țin de supraviețuire. Multe divorțuri au pornit de la faptul că ea i-a zis lui "Mai pune și tu mâna pe aspiratorul ăla, că m-am săturat să muncesc singură ca o proastă!" și, peste juma' de oră, l-a găsit dormind la televizor, cu mâna pe aspirator.

Vine Paștele. Ar trebui să se umple metrourile de țigănuși cu aspiratoare în brațe, care să treacă pe la toți călătorii de sex masculin: "Pune mâna pe Vasilică, nenea, că s-a săturat și soția matale să muncească singură ca o proastă".

 

Infinitul domestic

Chiar și cel mai bun chirurg din lume are mari probleme acasă dacă e pus să taie un morcov.

Dar să revenim cu 200 de ani înainte, cînd încep operațiunile necesare tăierii morcovului.

– Stai, stai, cum scoți așa morcovii din pungă?

Zice asta scîrbită de prostia care s-a cuibărit în tine.

– Pui toată punga pe blat ca să nu arunci pămînt de pe ei prin toată bucătăria!

Zice "toată bucătăria" de parcă ai arunca cu căcat din avion peste Orășelul Copiilor.

Iei punga și vrei s-o pui pe blat.

– Alo, alo, ce faci?

Crezînd-o oarbă, îi răspunzi:

– Iau punga cu morcovi și o pun pe blat.

– Tu nu vezi ce e pe blat?

Plm, vrei să ne jucăm de-a oligofrenii, ne jucăm.

– Pe blat e o cană.

– Așa… Și nu iei mai întîi cana de acolo?

Iei cana de acolo și vrei s-o pui pe masă.

– Ce faci? Ce faci? Vrei să pui cana pe masă așa?…

– Păi, n-ai zis s-o pun pe masă?

– Dar tu nu te uiți pe masă înainte?

Vai, ce bine că ai lăsat cuțitul din mînă cu cîteva minute mai devreme. Continuă:

– Nu vezi ce firimituri sînt pe masă? Șterge mai întîi firimiturile!

Iei laveta, ștergi firimiturile. Pui laveta în chiuvetă. Se uită la tine ca și cum ar sta într-un foișor cu o mitralieră în mînă. Presiunea e enormă. Auzi sunetul metalic pe care-l face mitraliera cînd e armată.

– Ce faci?

– Iau punga s-o pun pe blat.

– Și lași laveta acolo, așa? Nu vezi că sînt cu pastele astea gata și am nevoie de chiuvetă? Dacă tot faci un lucru, fă-l și tu pînă la capăt, spală laveta aia! Și decît să muți cana de colo-colo, mai bine o speli și pe ea.

Speli laveta, speli cana. După ce ai spălat-o, a rămas apă în ea. Apa din cană s-a scurs în tava-suport de plastic în care se pun vasele spălate. Acum trebuie să bagi toate vasele spălate în dulap și să speli și tava aia. Întrebare: Unde pui un suport de vase spălate după ce l-ai spălat, dacă nu ai un alt suport? Ea are un răspuns:

– Pune-o la mine în cap!

Vai, vai, în sfîrșit gîndim la fel în după-masa asta.

Cartea "Femeile din de pe Venus, bărbații vin de la băut", de Simona Tache și Mihai Radu, se găsește în librării sau poate fi comandată online de AICI.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]