Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre bucătărie

Zoom Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre bucătărie

Bărbatul, veșnic la vârsta întrebărilor

2Decât să pui bărbatul să taie doi morcovi pentru o ciorbă, mai bine îi pui un pistol în mână și îl rogi direct să te împuște-n creier. În caz contrar, tot o să-ți facă neuronul pilaf, doar că mai lent și cu mâinile goale:

– Cum să tai morcovii ăia, iubi?

– Ca pentru o ciorbă, dăăă!

– Rondele, cubulețe, triunghiulețe, în formă de stea și, dacă da, stea în câte colțuri?

– Cubulețe.

– Cubulețe mai mici sau mai mari?

– Medii.

– Medii spre mici sau medii spre mari?

– Medii spre medii.

Nu, nu s-a terminat. Peste cinci minute o să vină cu trei variante de cubulețe “medii spre medii”, ca să-i spui care e cea corectă.

Dacă își sună un prieten să-i propună o ieșire, ăla o să răspundă cu siguranță “Nu știu, coae, stai să vorbesc și cu nevastă-mea!”. De aici până la “Mai bine hai să lăsăm fetele să vorbească între ele, să organizeze ele unde și când să ne vedem” nu mai e decât un pas.

Dacă vă treziți cu poftă de omletă și pleacă să cumpere cele necesare, nu uita să-i dai o listă pe care să scrie mare “OUĂ”, altfel o să se întoarcă fără și o să fie vina ta, pentru că tu nu i-ai spus ce trebuie să ia.

O să știm că bărbații au renunțat definitiv să-și folosească creierul în ziua în care jumătatea vieții o să vină și-o să ne pună în față câteva poze cu gagici:

– Ce-i cu astea?

– Păi, nu știu pe care s-o… Cum să-ți zic, aș vrea să îmi iau o amantă și m-am gândit să o alegi tu și, după aia, să vorbiți voi, fetele, să stabiliți unde și când să o…

What???

– Păi, decât să-mi zici după aia că e nașpetă, nu mai bine alegi chiar tu ceva să-ți placă?

 

O iei pe roaba lui Dumnezeu Uniunea Europeană de soție?

Femeia are mereu aerul ăla de zici că ea e Uniunea Europeană, iar tu o țară de pe-aici, din jur.

Câteodată ești Bulgaria și se uită așa la tine, cu milă, când faci ceva și nu-ți iese. Nu te ajută cu indicațiile ei atât de prețioase, ci doar îți aruncă în față:

– Ia fă tu, să văd cum te duce pe tine capu’ să faci!

Iar tu faci. Faci ca Bulgaria, nu-i vorbă, iese un mare rahat, timp în care ea te frige în ceafă cu privirea aia de Merkel scârbită.

– Hai, hai, continuă, chiar vreau să văd până unde mergi!

Pui față de chihuahua uitat de vreo pițipoancă în cabina de probă de la Zara și aștepți un ajutor. Nu și nu, vrea să vadă la ce nivel te afli cu știința despre viața în cuplu, cumpărături, gătit, făcut curățenie. Ești praf și, foarte probabil, așa vei rămâne.

Cel mai nasol e când ești România, pentru că te ghidează ca pe orbi. Ca pe orbi când joacă Marocco. Sunt acele momente în care nu știi dacă vorbește serios sau face mișto. Simți că face experimente pe tine. Ai senzația că, după ce ți-a explicat cum se face o ciorbă, merge în camera cealaltă și-și notează în carnet: 19 martie: subiectul este de-a dreptul idiot.

Și tu tai acolo, ca prostu’, cinci kile de morcovi și-o ceapă, că așa ți-a zis ea. Da, ți se pare dubios, dar, na, sunt atâtea rețete pe lumea asta! Și ce rău ar putea să facă morcovul?

Oricum, sunt cazuri când ajunge să te trateze ca pe Grecia. Asta e ultima fază, ai trădat Uniunea, riști să nu mai ai acces la banii marii familii și să fii scos de la întreținere.

2 comentarii

 1. #1

  Radu de data asta:))

 2. #2

  Si eu tot cu Radu….la Simona nu ma regasesc; mishtourile OK though!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cel mai primejdios drum

  11 mai 2021

  Marele explorator care a călcat pe spinarea aligatorilor din mlaștini, dansînd pe buza prăpăstiilor cu rucsacul în spinare, înfășurat în voalul de zăpadă al miresei din Kilimanjaro, după ce a […]

 • Baroni, aruncați armele!

  11 mai 2021

  La parastasul ursului Arthur nu s-a auzit nici un bocet pesedist. Nici liberalii și nici ungurii nu s-au grăbit să-și tragă mucii la căpătîiul splendidei fiare. Toți iubitorii de natură […]

 • Vaccinații über alles

  11 mai 2021

  Bâjbâim neputincioși încă de la începutul lui 2020, în încercarea de a găsi un dușman cât de cât decent. Să fie măcar vizibil, să-l putem fotografia, filma și expune public, […]

 • De ce e mai coruptă stînga decît dreapta

  4 mai 2021

  Cine a furat mai mult: PDSR-ul lui Ion Iliescu în lungul și înverșunatul lui jaf din anii ’90 sau CDR-ul lui Constantinescu în haotica guvernare din anii 1996-1999? Cine s-a […]

 • Emasculata concepție

  4 mai 2021

  De ce se ratează complet partidele și politicienii așa-zis noi atunci când ajung la putere sau în apropierea ei? E o întrebare pe care uneori nici măcar nu vrem să […]