Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre cabina de probe

Zoom Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre cabina de probe

Femei în pragul unei cabine de probă

2Ce dialog poartă, fără cuvinte, două femei care așteaptă în fața cabinelor în care bărbații lor probează haine:

– Greu, ă?

– Greu al naibii…

– Cum ai reușit să-l aduci? Eu l-am păcălit că mergem într-un loc exotic să facem sex.

– La mine nu mai ține asta, nu mă mai crede. Am legat o sticlă de bere c-o sforicică și așa l-am ademenit.

– E nervos, nu? Al meu fornăie, transpiră și pufăie.

– Eu i-am băgat un Distonocalm pisat în mâncare.

– Bună idee.

– Și-a ales numai porcării, nu?

– Am reușit să-i strecor și niște chestii OK, doar că avem o problemă cu mărimea. Vrea să-și ia pantaloni cu un număr mai mic, cică ăia care-s numărul lui îi măresc șoldurile.

– Și? I le măresc?

– Bineînțeles că nu. În ăia mici arată ca un pensionar cu izmenele intrate adânc în fund și cu ouăle lipite de amigdale. La tine cum e?

– Groaznic. Încerc să-l conving că a depășit cu douăzeci de ani vârsta unui tricou de rocker, cu inimă însângerată și trandafir.

– Și?

– A acceptat doar să-l schimbe cu unul cu două inimi însângerate și doi trandafiri.

– Vai de capul nostru. E greu.

– Al naibii de greu.

– Hai să-i lăsăm aici și să mergem să ne cumpărăm ceva frumos. Eu vreau un ruj roșu ca sângele care curge din inima aia însângerată.

– Eu vreau un sutien cu un număr mai mic. Hai!

 

Shopping la prima vedere

E haios că atunci când stai lângă cabina de probe și îl vezi pe altul care așteaptă mai încolo, în dreptul altei cabine, măcar știi că nu poate să facă mișto de tine. Sau, mă rog, poate să facă în aceeași măsură în care face și de el.

E ca și cum ai merge pe stradă noaptea și, văzându-l pe unul, te întrebi:

– Ia uite-l și pe ăsta! Ce nebun umblă pe stradă, singur, la ora asta?…

Eh, exact unul ca tine.

Și, evident, nu e nimic aiurea să te duci cu ea să-și ia ce vrea, s-o aștepți, s-o orice, mă rog, n-are sens să mai continui, e destul de jenant.

Nasol e că, oricum, nu are deloc nevoie de tine. Dar nu are nevoie de tine într-un fel foarte documentat, foarte academic, ultra-profi.

Ea nu te vrea acolo ca să-i zici Da sau Nu. Tu trebuie să vii cu niște texte elaborate despre cum îi cade cămașa aia la spate, despre cum îi arată șoldurile, despre cum i se vede decolteul sau cum cade la mâneci. Trebuie să ai puterea de descriere a lui Stendhal și capacitatea de-a bate câmpii a lui Mann.

Și toate acestea pentru ca, la final, aproape înlăcrimată, fiindcă tu bagi în ele, spui povestea nasturilor, cum le-a murit mama când erau mici și au fost crescuți de un fermoar care le bea banii de alocație – ei bine, la final, să strâmbe din nas și să arunce țoala în mormanul de haine ca pe-o boarfă.

Dacă te uiți pe telefon, simte. Da, scoate imediat capul și te atenționează. Adică, înțelegi, trebuie să fii cu mintea și cu sufletul și cu trupul doar acolo, la ea, s-o ajuți cu energia ta pozitivă, să-i dai lumină din fluxul vieții tale etc.

Ce e nasol cumva – dar vezi asta numai la altul, de obicei – e că te simți tratat ca un valet. Adică, ușor-ușor, începi să ai un comportament de om învins, începi să-ți pierzi din demnitate, aproape că-ți vine să-i vorbești cu “doamnă”, “domniță” și “respectele mele, toate cele bune domnului”!

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Asta cu Thomas Mann m-a uns pe suflet. Cat m-am chinuit sa-mi tin gandurile laolalta si privirea pe text cu porcaria aia pe care a numit-o “Muntele Vrajit” …

 2. #2

  Sunt doua articole pe care le astept saptamanal: duelul vostru si articolul lui tarabos(s)tes Dinescu.
  Tot urmaresc si piticigratis si m-am cam saturat de umorul barbatesc vulgar (m-oi fi prostit) si incep sa-l apreciez pe cel mai intepator si involburat al Simonei.
  E semn de batranete la treiej’ de ani…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cel mai primejdios drum

  11 mai 2021

  Marele explorator care a călcat pe spinarea aligatorilor din mlaștini, dansînd pe buza prăpăstiilor cu rucsacul în spinare, înfășurat în voalul de zăpadă al miresei din Kilimanjaro, după ce a […]

 • Baroni, aruncați armele!

  11 mai 2021

  La parastasul ursului Arthur nu s-a auzit nici un bocet pesedist. Nici liberalii și nici ungurii nu s-au grăbit să-și tragă mucii la căpătîiul splendidei fiare. Toți iubitorii de natură […]

 • Vaccinații über alles

  11 mai 2021

  Bâjbâim neputincioși încă de la începutul lui 2020, în încercarea de a găsi un dușman cât de cât decent. Să fie măcar vizibil, să-l putem fotografia, filma și expune public, […]

 • De ce e mai coruptă stînga decît dreapta

  4 mai 2021

  Cine a furat mai mult: PDSR-ul lui Ion Iliescu în lungul și înverșunatul lui jaf din anii ’90 sau CDR-ul lui Constantinescu în haotica guvernare din anii 1996-1999? Cine s-a […]

 • Emasculata concepție

  4 mai 2021

  De ce se ratează complet partidele și politicienii așa-zis noi atunci când ajung la putere sau în apropierea ei? E o întrebare pe care uneori nici măcar nu vrem să […]