Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre familia ei

Zoom Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre familia ei

Icsulică, le iei în căsătorie pe toate?

2Atunci când se căsătorește, bărbatul nu se căsătorește doar cu soția sa. Se căsătorește cu toate femeile din neamul acesteia, de la nepoțica de 6 luni până la străbunica de 6 luni și 98 de ani. Mda. Și – nu se știe de ce – toate îl adoră. Când o ia în brațe, bebelușa se pune pe dat din gene și gângurește de zici că i-a pus cineva ceva-n lăptic, iar bunicile, străbunicile, mătușile, verișoarele și cumnatele gânguresc și ele, de zici că au scăpat toate la biberonul cu cocaină. Practic, toată suflarea feminină din neamul nevestei, în frunte cu mama soacră, nu mai trăiește decât ca să-l facă fericit pe… fericitul ales.

– Mânca-l-ar străbunica de băiat, ia și mănâncă, să te mai întremezi nițel, că ești tare firav!, îl ciupește decana de vârstă de obrăjori, în timp ce-i pune în față o farfurie cu juma’ de porc.

– Dă-te, bre, la o parte, că i-am făcut EU prăjitura preferată, îi dă un brânci bunica, în calitate de a doua băbăciune importantă din familie.

– A sunat moartea la ușă să întrebe de alde matale, bre. Ia vedeți, nu vrea niște prăjitură?, intervine ferm mama soacră, dându-și la o parte competiția. EU îi dau să mănânce juma’ de porc și tot EU i-am făcut prăjiturica preferată. Nu-i așa, băiatu’ lu’ mama? Ooooof, m-a ajutat și pe mine Dumnezeu să am, în sfârșit, un băiat, că, până-acuma, a fost vai de capul meu, am avut numa’ fete.

Și-i aruncă o privire plină se scârbă propriei fiice.

– BA EU i-am făcut prăjiturica preferată!

– BA EU, BA EU!

Corul de cumnate și mătuși nu mai poate fi acoperit decât de orăcăitul nepoțicii de 6 luni, care i-a făcut și ea o prăjiturică, doar că în pempărs.

Atunci când un bărbat se căsătorește cu soția lui, se căsătorește cu toate femeile vii din familia acesteia. Iar dacă noaptea nu ar dormi, ar vedea cum se deschid zeci de morminte și pornesc spre el multe fantome de sex feminin. Șchiopătează, se dezmembrează în mers și poartă în mâini platouri cu prăjituri.

 

Cum ai făcut primul familion

Cînd intri într-o nouă familie trebuie să știi următoarele lucruri:

Tuturor femeilor de-acolo li s-a scuipat măcar o dată în prăjituri. Ar găți basculante de dulciuri dacă n-ar auzi replici de genul:

– Data trecută am dat de-o coajă de nucă, bagă-ți-le-n cur!

– E ok c-ai făcut cinci platouri de negrese și șase tăvi de cozonac, dar o bere n-ai fi luat și tu, îți cădeau mîinile!

– Mamă, ce tort mare, avem musafiri? Du-te și cumpără și tu 3 pachete de semințe, că n-am chef de dulce! Aaa, tortul era pentru mine?… Bine, hai, că mă duc eu după semințe.

Femeile dintr-o familie sînt mai neglijate ca animalul de companie al unui corporatist care-și descoperă hamsterul mort după doi ani, cu lăbulețe împreunate în rugăciune.

Dacă femeile ar putea să dea din țîțe cum dau cîinii din coadă cînd se bucură, ei bine, n-ai putea s-o îmbrățișezi pe soacră-ta decît cu riscul de a-ți fractura pieptul.

Ele știu că tu o să le mănînci prăjiturile, o să le bei sucurile naturale, o să le mănînci merele viermănoase aduse de la țară – vezi, au viermi, sînt naturale! Știu că ți-e jenă, că ai bun-simț, că va mai dura o vreme pînă le vei dezamăgi, scuipînd în veceu prăjitura aia cu prune.

Bărbații din noua familie în care intri te întreabă ce bei. Apoi, dacă rămîneți pe bere sau treceți pe vin, apoi dacă vrei o țuiculiță înainte de masă, așa, de poftă de mîncare, apoi dacă să mai scoată niște vin… după care nu pot să te mai întrebe nimic. Și, oricum, chiar n-ai putea să mai răspunzi.

Dar e foarte nasol cînd tu stai cu femeile la bucătărie – pentru că vor să te cunoască -, iar ei, bărbații, sînt în sufragerie înjurînd vreun jucător de la Manchester și pe mă-sa care l-a făcut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]