Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre iertare

Zoom Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre iertare

Dușmanul și prietenul cel mai bun al bărbatului

2– Iubito, trebuie să mergem la ziua lui Gigel.

What???

– Tre’ să mergem la ziua lui Gigel. Ești surdă?

– Care Gigel? Gigel Popescu, fiul lui Ion și al Mariei, căsătorit tot Popescu?

– Ăla.

– Gigel Popescu, cel mai mare dușman al tău?

– Chiar el.

– Păi, nu vă urâți? Nu v-ați bătut până v-ați dat borșul pe nas?

– Așa, și?

– Nu s-a dat la fosta ta prietenă? Nu i-ai împrumutat bani și nu ți i-a mai dat niciodată?? Nu ți-a lovit mașina??? Nu ne-a strivit hamsterul și ne-a umplut pisica de păduchi lați???? Nu ne-a călcat, de Revelion, în salata boeuf?????

– Șiiiii?

– OK, nu voiam să aduc vorba și despre asta, că e dureros, dar știi foarte bine că a… a… a…

– A?

– A abuzat-o pe maică-ta.

– N-a abuzat-o, că i-a plăcut și ei.

– Mă rog, înțelegi tu…

– Înțeleg. Dar nu văd ce legătură are una cu alta. Pentru aia l-am băgat în spital, acuma e ziua lui. Nu amestecăm băgatul în spital cu aniversările.

– I-ai promis că, dacă se mai atinge de ea, îl omori.

– Păi, asta o să și fac, da’, până una-alta, e ziua omului, hai să-i urăm sănătate și toate cele bune, să ne simțim bine și să nu i-o stricăm cu prostii.

Bărbații își pot rări reciproc dinții acum, pentru ca, peste cinci minute, să fie din nou cei mai buni prieteni. Cercetătorii britanici încă n-au reușit să explice de ce. E posibil să uite, din când în când, că și-au jurat să se urască la bine și la greu, până când moartea îi va despărți.

 

Până ce gestul le va despărți

E enervant când se ceartă femeile, pentru că nu se ceartă între ele. A ta se ceartă cu tine ca și cum tu ai fi aia, prietena ei, cu care se ceartă ea.

Ele se despart oarecum OK, fețe reci, pa, pa, după care începe:

– Ai văzut-o?

– Da, am văzut-o…

– Mamă, cât de jegoasă a putut să fie!

Habar nu ai despre ce e vorba. S-a întâmplat ceva la un moment dat, erai și tu acolo, dar nu ai sesizat nimic. A pus aia un accent nu știu cum pe un cuvânt, nu i-a ieșit bine căciulița de la “â” prin strungăreață, s-a uitat în altă parte când trebuia să se uite în partea ailaltă, oricum, un amănunt atât de fin, o șuviță de păr pe care și-a încordat-o aia nu știu cum.

Eh, și se ceartă cu aia ca și cum tu ai fi ea. Trebuie să fii foarte atent ce spui pentru că tu ești aia. E posibil ca cearta pe care ți-o iei atunci să fie cea mai crâncenă din viața ta: peste ce-ai primit de la profa de Bio și peste ce-o să pățești mai târziu, când o să-i zici că te-ai cuplat cu tipa asta cu care se ceartă ea acum și că o părăsești.

Foarte exact nu știe să zică ce i-a făcut aia, motiv pentru care se exprimă de genul: Hai, mă, acuma mă faci și oarbă? Sau: Mă scoți nebună sau ce?

Oricum, din inerție, vreo două-trei ore nu mai vorbește cu tine.

Şi atâta putere are de a te identifica cu aia încât, atunci când te duci la toaletă să faci pipi, lași colacul jos și te așezi.

Dup-aia, peste douăzeci de ani, se reîntâlnesc ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Exact cum ai crezut și tu.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Țarul

  22 noiembrie 2022

  El a crezut că trupul său conține ca pajiștea, doar zumzet de albine, că pîlcuri de păduri mirositoare vin să îl spele noaptea pe picioare, cu praf din corn de […]

 • Ei nu sunt ca ceilalți. Sunt ca ceilalți cu ceva tupeu în plus

  22 noiembrie 2022

  Dacă unul de-al nostru, unul dintre oamenii buni, de omenie, care timp de doi ani n-a pus pe limbă altceva decât muie cu soia, din aia bună, în Piața Victoriei, […]

 • Vampirii poporului, mai bogați ca niciodată

  21 noiembrie 2022

  Azi, Ciucă zice una. Mîine, Ciolacu zice alta. Liberalii și pesediștii duc „o luptă pentru pensiile românilor“. Cu cît să crească oare: cu 10%, cît zic unii? Cu 15%, cît […]

 • O profeție

  15 noiembrie 2022

  El a sosit să-și caute coșciugul și a scurmat vreo șapte văi cu plugul, dar supărat s-a dus să se îmbete în crîșmă, la doi pași de rîul Lethe. A […]

 • Vrem o țeapă ca afară

  15 noiembrie 2022

  Omenirea pare să fi intrat, de o bună bucată de vreme, în epoca traiului în lumi paralele, mare parte dintre ele imaginare. E plină planeta de multimiliardari cu averi care […]

 • Miliarde

  14 noiembrie 2022

  Mai țineți minte alea 80 de miliarde de euro pe care le aducea Iohannis? Era vara anului 2020, acum aproape doi ani și jumătate. Iohannis venea de la Bruxelles. Gîfîia […]

bijuterii argint