Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre lista de cumpărături

Zoom Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre lista de cumpărături

Asta la lista, baby!

Imaginați-vă că femeia ar ieși la cumpărături, în supermarket, cu bărbatul în lesă. Primul lucru pe care l-ar face el ar fi să se smulgă din lesă și să o ia la sănătoasa prin 2magazin, într-o direcție aleatorie, exact cum fac cățeii mai zbanghii, când îi scoți în parc.

– Înapoi, Pufuleț, vino imediat înapoi! – ar striga soția disperată.

Și Pufuleț s-ar întoarce lătrând vesel, cu urechile ridicate și dând frenetic din coadă, cu un șirag de cârnați în gură.

– Vreau cârnați, mi-e poftă de cârnați!

– Nu se poate, ai colesterolul cât China, mi-ai promis că nu mai mănânci. Du-i înapoi, te rog.

– Mbiiine…

Și Pufuleț ar pleca, cu coada între vine, târând alene cârnații, ca să-i abandoneze trist pe raftul de unde i-a luat. În drum spre raftul ăla, ar trece însă pe lângă ăla de… nu știu, să zicem, bricege.

– Ham, ham! – ar auzi soția și, în zece secunde, s-ar trezi cu un briceag la picior.

– Ham!

– Pufuleț, mai ai acasă douăzeci de bricege. Te rog eu mult de tot, stai aici, lângă mine, nu mai alerga bezmetic prin supermarket. Și hai să ne ținem de lista pentru care am venit, OK?

– Mbiiine, ar zice Pufuleț, dar, peste două minute, ar încerca iar să o zbughească, moment în care femeia ar apuca ferm de lesă și ar trage-o cu putere spre ea.

– NU, Pufuleț, NU! Stai aici!

Doar că Pufuleț e mai puternic, așa că, în următoarea jumătate de oră, doamna s-ar plimba cu lesa, precum c-o sanie imaginară, prin tot magazinul. Iar în seara aceea, cu lacrimi în ochi, ar fi nevoită să înmormânteze în spatele blocului încă o listă de cumpărături ucisă de soț. Pentru că listele de cumpărături au suflet…

 

Să îmbinăm inutilul cu plătitul

Lista de cumpărături e o minciună mai mare decît intențiile pacifiste ale lui Putin, decît buzele înfoiate ale Loredanei Groza sau decît doctoratul lui Ponta.

Are cîteva comportamente clar deviante:

1) Nu ia două kile de roșii cum scrie pe listă, ci patru. Nu ia trei conserve de ton, cum zice rahatul ăla de listă, ci șase. Nu un gel de spălat vase, ci două, și tot așa. Poate că ar fi bine să mergeți și la două supermarket-uri dacă tot e trend-ul ăsta.

– Eh, lasă, să fie!

– Păi, dacă e să fie, hai să luăm zece kile de roșii și pînă în 2019 nu mai luăm roșii.

– Profit și eu acum, că ești cu mine, că singură nu pot să car. Apoi, cine știe, poate vin ninsorile și nu mai ieșim.

Și pune, încarcă! Chestia asta cu luat dubluri e o obsesie de-a ei. Cu siguranță pe undeva prin casă mai e un bărbat, soțul ei al doilea, “să fie, că nu se știe”.

2) Și totuși, cea mai nasoală fază e aia cînd umple casa de lucruri inutile. O apucă brusc că “ne trebuie un ceas de masă”. Și ia un ceas de masă.

– Vreau să văd cît e ceasul, nu să stau să mă uit la telefon sau să pornesc televizorul.

“Ne trebuie” deodorant de-ăla de cameră, niște prelungitoare, săruri de baie, vreo două kile, așa, că poate vin zăpezile și mai aruncăm cu săruri în fața blocului pe gheață. Hai, și vreo trei scrumiere de-astea, că ai văzut cum e cînd vin oamenii în vizită…

Toate rahaturile astea, în cîteva luni de zile, ajung să-ți micșoreze casa. Nu faci copii, nu-ți iei cîine, ea nu se îngrașă (bineînțeles că nu) și totuși, trebuie să te muți de la două la trei camere. Exact, pentru că nu mai ai loc de toate prostiile pe care le-a adunat. Zici că e posedată de diavolul homleșilor, ăia care adună tot ce văd și cară cu ei. Doar că la ea e mai nasol, pentru că are casă.

Bineînțeles, într-o bună zi, cînd ajung s-o strîngă de gît, să i se urce în cap, să-i intre în nas și-n fund, le aruncă pe toate.

Niciodată, dar niciodată n-o să aducă vorba despre ele sau n-o să spună că le-a aruncat. Și-ar fi bine să n-o faci nici tu.
2 comentarii

 1. #1

  Ciudat. Ambele scenarii o au pe nevastă-mea ca personaj…:)

 2. #2

  @costi, cred ca nu exista cuplu sa nu se identifice in ambele situatii. 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Țarul

  22 noiembrie 2022

  El a crezut că trupul său conține ca pajiștea, doar zumzet de albine, că pîlcuri de păduri mirositoare vin să îl spele noaptea pe picioare, cu praf din corn de […]

 • Ei nu sunt ca ceilalți. Sunt ca ceilalți cu ceva tupeu în plus

  22 noiembrie 2022

  Dacă unul de-al nostru, unul dintre oamenii buni, de omenie, care timp de doi ani n-a pus pe limbă altceva decât muie cu soia, din aia bună, în Piața Victoriei, […]

 • Vampirii poporului, mai bogați ca niciodată

  21 noiembrie 2022

  Azi, Ciucă zice una. Mîine, Ciolacu zice alta. Liberalii și pesediștii duc „o luptă pentru pensiile românilor“. Cu cît să crească oare: cu 10%, cît zic unii? Cu 15%, cît […]

 • O profeție

  15 noiembrie 2022

  El a sosit să-și caute coșciugul și a scurmat vreo șapte văi cu plugul, dar supărat s-a dus să se îmbete în crîșmă, la doi pași de rîul Lethe. A […]

 • Vrem o țeapă ca afară

  15 noiembrie 2022

  Omenirea pare să fi intrat, de o bună bucată de vreme, în epoca traiului în lumi paralele, mare parte dintre ele imaginare. E plină planeta de multimiliardari cu averi care […]

 • Miliarde

  14 noiembrie 2022

  Mai țineți minte alea 80 de miliarde de euro pe care le aducea Iohannis? Era vara anului 2020, acum aproape doi ani și jumătate. Iohannis venea de la Bruxelles. Gîfîia […]

bijuterii argint