Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs Mihai Radu: Despre lucrurile cu adevărat importante

Zoom Simona Tache vs Mihai Radu: Despre lucrurile cu adevărat importante

Deus ex maşina

Când nevasta crede că e la amantă şi amanta crede că e la nevastă, bărbatul e cu maşina la spălătorie, ca s-o facă gigea, frumuşică şi lucioasă, cum era ea în ziua în care s-au cunoscut, iar el s-a îndrăgostit nebuneşte şi a hotărât că vor îmbătrâni împreună, dacă nu până la adânci bătrâneţi, măcar până la momentul în care o s-o vândă şi o să-şi ia alta mai bengoasă.

Toţi bărbaţii care se întâlnesc cu Cat Woman, de la Batman la ultimul figurant, dau în bâlbâială din prima secundă, aţi văzut. Inima începe să le bată nebuneşte, genunchii li se înmoaie, iar mintea le-o ia razna, pe câmpii. De ce? Păi, a ce miroase costumul ei de piele? A maşină nouă, exact.

Mamele noastre ştiu cel mai bine cum e să împarţi bărbatul nu doar cu Steluţa, echipa lui de suflet, ci şi cu o maşină. Când aveai mai mare nevoie de ei, pe taţii noştri îi găseai în faţa blocului, sub câte-o Dacie 1310. Nu, niciodată nu era el deasupra, tot timpul era ea, dar, în ciuda monotoniei, nu se plictiseau unul de altul. Puteau să stea aşa duminici întregi. Uneori, rar, el mai invita şi câte-un vecin să intre puţin sub ea. Când se întorcea acasă, era stors, avea privirea nr. 16, de vacă îndrăgostită, şi vaselină pe mâini, pe haine şi pe la bot. Nu-i sigur că n-au apărut şi moştenitori din această perpetuă împreunare. Am văzut chiar un film cu maşini care vorbesc, Cars. Fulger McQueen aduce destul de bine la ochi cu un vecin de-al meu, nea Georgel, şi e roşu ca mă-sa, o Skodă 110R Coupé pe care nea Georgel o ţine şi-acum în faţa blocului, sub o cârpă, deşi n-a mai pornit-o de zece ani.

Dac-ar fi să aleagă, bărbatul şi-ar ţine maşina-n pat cu el şi nevasta-n parcare. Bine, iarna ar fi super-drăguţ şi-ar pune o prelată pe ea…

Jocul pielelor

Pune o femeie să aleagă între pacificarea Orientului Mijlociu şi o geantă pe care a văzut-o într-un magazinaş de pe Calea Victoriei. Sînt acele buticuri care au doar două produse: geanta asta şi o curea de ceas. Te întrebi mereu din ce trăiesc cei care au buticul. Cu timpul afli. Trăiesc din dorinţa de a ucide pentru acea geantă care se naşte şi creşte de la o zi la alta în femeia de lîngă tine.
De curiozitate, lasă un reportofon deschis cînd adormi. O s-o auzi cum îţi murmură la ureche:
– Geanta de pe Victoriei, geanta de pe Victoriei, geanta de pe Victoriei…
Cînd te trezeşti e încercănată, a dormit doar vreo cinci secunde, timp în care a visat o ţoapă care intra şi cumpăra geanta aia.
– Ce e, iubito, s-a întîmplat ceva?
– Aaa, nu, nimic, mă gîndeam că exact peste zece luni şi cinci zile e ziua mea şi m-a cuprins aşa… ceva. Chiar vreau să fie ceva special acum, că împlinesc 33 de ani. Ştii, e vîrsta cristică!
Din acel moment, pînă nu obţine geanta aia nu mai are linişte. Ajunge să bată apropouri murdare de genul:
– Aaa, ia uite ce scrie în revista asta medicală, că omul poate trăi foarte bine şi cu un singur rinichi. Citeşte dacă nu mă crezi! Şi vezi că e şi o adresă cu un doctor foarte bun.
Cînd vede filme cu scenarii apocaliptice se gîndeşte cum vor muri toţi oamenii de pe planetă şi cum a doua zi de dimineaţă va da fuga disperată la magazinul de pe Calea Victoriei de unde apoi, cu geanta pe umăr, va face două-trei ture la Şosea privindu-se nepăsătoare în toate vitrinele.
Anii trec, de ciudă rămîne însărcinată. Dacă tot nu are bani de geantă, măcar să se îngraşe, să devină hidoasă, ca să nu mai citească în ochii oamenilor de pe stradă întrebarea atît de pertinentă:
– Vai, cum se face că această femeie superbă nu are pe umăr geanta aceea de la magazinul de pe Calea Victoriei?
Naşte, e fericită, a uitat de geantă. Ţoalele, poşetele, curelele, pantofii… cîtă superficialitate, ce naivitate! Îi este adus copilul la sîn. Îl mîngîie afectuoasă pe obraz:
– La dracu’, dacă şi asta e piele, io-mi bag picioarele! Vreau geanta aia­aaaaa!

Publicat în Cațavencii, nr. 3 (81) 2013

1 comentariu

  1. #1

    Inspirație buna la faza cu reportofonul. Bravo amândurora!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint