Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs Mihai Radu: Despre răbdare şi grabă

Zoom Simona Tache vs Mihai Radu: Despre răbdare şi grabă

Răbdarea, această calitate bărbătească

Bărbatul este calm, are o răbdare de fier și nu se precipită, indiferent ce s-ar întâmpla. Iată, de exemplu, o discuție între un tip și soția lui, care tocmai l-a prins cu amanta în pat.

– Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

– Ce s-a întâmplat, iubito, de ce țipi așa? Ptiu, ptiu, m-ai și speriat!

– Cum de ce țip????? Nenorocitule, porcule, animalule, cine e curva asta?

– Hă? Care curvă?

– Urâta asta care e cu tine-n pat.

– A, asta? Scuză-mă, nici n-o observasem. Nu știu cine e, e și ea pe-aici, da' să știi că n-avem nici o treabă.

– N-aveți nici o treabă???? De-aia sunteți amândoi goi????

– Io am venit de la duș și m-am băgat așa în pat, că mi-era un pic somn. Iar doamna… habar n-am de ce e goală, poate i-o fi cald.

Întinde mâna politicos către colega de așternut:

– Bună ziua, doamnă, numele meu e Bogdan Popescu, îmi pare bine să vă cunosc. Cu cine am onoarea?

Moment în care nevasta înnebunește și mai tare și începe să urle:

– Mincinos infect ce ești, divorțez! Iar pe asta o desfigurez, îi rup părul din cap, îi scot ochii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Și se aruncă în părul tipei. La care soțul:

– Alo, alo, alo, da' calmează-te, dragă, un pic. Tot timpul te repezi așa! Ai puțină răbdare!

– Să am răbdare să ce?????

– Să discutăm.

– Ce să mai discutăm????? Vă omor pe amândoi și după aia divorțez!!!!

Iar se aruncă peste tipă și începe să-i smulgă părul. Țipete, urlete, chirăieli. La care soțul, care, între timp, s-a apucat să butoneze la telefon:
– Mamă, cum sunteți voi, femeile! Repede, să vă bateți, n-aveți pic de răbdare, să-mi bag… Am o rugăminte la amândouă.

Doamnele se opresc stupefiate.

– Nu vă duceți voi să vă păruiți în camera cealaltă? Am și eu de terminat jocul ăsta, după care promit că vin să discutăm.

 

Urme  în baie

Cînd o gagică pleacă de la tine și-i spui c-o suni, după ce iese pe ușă se uită la telefon. Te sun, adică poate te sun, adică mai vorbim, știi cum e viața, am prieteni din facultate cu care vorbesc de două ori pe an, cînd mai împlinim fiecare cîte o vîrstă, și rămîne că ne sunăm, rămîne că "da, da, cum să nu, ne vedem la o bere chiar săptămîna viitoare, că-s mai liber". Rahat, nu ne sunăm. Mai trece un an.

Dacă chiar vrei să fii sunată de un bărbat, pune mîna și sună-l tu. Zi-i că, dacă te sună în următoarele cinci minute, faceți sex. Sigur-sigur te va suna. Dacă, totuși, nu te sună, sună-l tu din nou – e evident că s-a întîmplat ceva foarte nasol cu el: și-a pierdut scula în război, e pe moarte sau s-a căsătorit și nu poate să sune decît mai tîrziu.

E atîta nerăbdare într-o femeie, că ai putea să construiești din ea o lume mai bună. Dar asta nu se întîmplă, pentru că nerăbdările i se succed și ei cu mare nerăbdare. E foarte nehotărîtă în nerăbdări, foarte schimbătoare.

Dacă-ți zice ceva – eternul scos în oraș seara –, vrea s-o scoți chiar în seara aia. Frate, seara asta nu se pune, de-acum încolo, mai vedem, oricum, am reținut, trebuie să ieșim, îți place să ieșim. Dacă-ți zice să repari yala, că nu se închide peste noapte, vrea s-o repari atunci, în timp ce-ți zice. Drăguțo, e nevoie să cumpănim puțin, sîntem animale raționale, deci hai să raționăm puțin, iar raționarea cere timp, nu se face așa, bătînd din palme.

Parcă o auzi într-o discuție cu doctorul:

– Felicitări, doamnă, ați născut o fetiță sănătoasă, de 3 kile două sute!

– Aaa, super, o să fie balerină. Vă uitați, vă rog, dacă exersează mișcări?… Știți, n-aș vrea să piardă aiurea timpul ăsta cît stăm în maternitate…

Cartea "Femeile din de pe Venus, bărbații vin de la băut", de Simona Tache și Mihai Radu, se găsește în librării sau poate fi comandată online de AICI.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]