Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre război

Zoom Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre război

Car cu război

2Să presupunem că se încinge tărâța mai tare-n Putin, începe războiul, iar el, soțul și iubitul tău, trebuie să plece să-și facă datoria pentru țară. La pariu că o să aveți discuția de mai jos?

– Hei, hei, trezește-te. A sunat ceasul de juma’ de oră. Hai, sus, că ai treabă!

– Ce treabă am?

– Trebuie să pleci la război.

– ACUM???

– Acum, da. Ți-a venit citație, doar știi.

– Păi, știu, da’ nu pot să plec și mai târziu?

– Nu. Vezi că ți-am spălat blugii ăia noi, de război, și să-ți iei niște tricouri mai antijeg, că cine știe pe unde o să te-nnămolești.

– Lasă, că oricum ne dă uniforme.

– Mda… Niciodată nu mi-au plăcut bărbații în uniformă. Din cauza lu’ taică-meu, care a lucrat în armată… Hai, mișcă-te odată! Ți-ai făcut bagajele?

– Ce bagaje? Lasă că-mi cumpăr de pe-acolo ce-mi trebuie.

– Ești nebun?? Dacă ar fi cu shopping, ne-ar lua pe noi, femeile. Mă apuc eu să-ți fac bagajul, până ieși din duș, că nici pentru război nu ești în stare să te organizezi ca lumea.

– Bine. Să-mi pui Playstation-ul, trusa de poker, două navete de bere și niște pungi de semințe.

– N-o să ai timp de poker, iar despre semințe nici nu poate fi vorba, că n-o să fie nimeni să strângă cojile după voi. Îți pun niște Domestos, să faci curat prin tranșee, să nu iei microbi, și chiloți curați ca, în caz că ajungi rănit la spital, să nu te găsească oamenii ăia împuțit, când te-or dezbrăca.

– Mda…

– Nici un „mda”, că, dacă nu mă gândesc eu la toate, e vai de capul tău. Păcat că nu pot să merg cu tine, să văd eu ce faci pe-acolo. Nici nu vreau să mă gândesc ce delăsarea naibii o să fie pe tot frontul ăla. O să vă fie lene să vă-mpușcați.

– Ba nu. De-abia aștept. De mic visez să merg la război, paf, paf, paf, paaaaaf, bum, bum, buuuuum! Și-o să facem concursuri de bășini și de flegme. O să fie super-mișto!

– Ai grijă să nu mă lași văduvă că… pe cuvântul meu de onoare că divorțez. Să-mi dai și mie bip din zece-n zece minute, să știu că n-ai murit.

– Bine. Hai că am plecat.

– Du-te! O să te aștept! Sunt mândră de faptul că o să-ți aperi patria, copiii și pe mine. Să nu cumva s-o aperi și pe boarfa aia cu care te culcai înainte să mă-ntâlnești! Dacă te prind, îți scot ochii.

 

Dragă Sulică,

Sper că ești bine acolo, pe front. Sper că nu calci noaptea, în tranșee, cînd te trezești să te duci la baie, în piese de Lego.

Mă bucur să aflu că din plutonul tău ați scăpat cu viață doar trei, dar nu pot să nu remarc că nu întrebi nimic despre cum s-a descurcat fiul tău, UNICUL TĂU FIU, la concursul “Cănguraș”. Află că a fost al doilea din școală, ceea ce înseamnă că îl afectează lipsa tatălui de lîngă el în această etapă atît de importantă a dezvoltării sale, cum am citit pe toate blog-urile de specialitate.

Apropo de oameni de specialitate, pînă la urmă am chemat pe cineva să repare țeava aia care picura la baie.

Îmi zici că vă tîrîți pe burtă prin tot felul de uzine dezafectate. Te rog, te implor să ai grijă pe unde umbli, pentru că o să vii acasă cu tot felul de chestii de pe-acolo.

Zici că ai stat blocat cinci zile într-un șanț. Da, ce să zic, dramatic. Eu nu am stat deloc. Am cărat plase de la Mega Image în fiecare seară de mi s-au lungit mîinile ca la maimuțe.

Da, și eu sper să se ajungă la un armistițiu într-o săptămînă, cum spui tu. Te-aș ruga să iei un bax de apă cînd te întorci, dar probabil că o să uiți, așa că mai bine nu-mi fac nervi de pomană.

Acum, în timp ce-ți scriu, mi se pare că îl aud pe Rareș respirînd cu dificultate, sper să nu aibă muci, că înnebunesc. Doamne, școala asta este un laborator de viruși!

Mă bucur cînd zici că te gîndești la mine atunci cînd șuieră pe deasupra rachetele rusești. Aș vrea să am și eu timpul să mă gîndesc la tine, dar nu-l am.

Încă a ta, Sulica

P.S. Bine că-mi zici acum că rușii au rupt frontul pe Prut și că pot să mă aștept la ce e mai rău ca femeie. Doamne, ce destin, și mai sînt și neepilată!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint