Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre sinucigaşi şi răni invizibile

Zoom Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre sinucigaşi şi răni invizibile

În Premiile Darwin este adevărul

2Ați auzit de Premiile Darwin, nu-i așa? Sunt celebre și le primesc post-mortem diverși cetățeni care se extrag singuri din zestrea genetică a omenirii. Adică, în traducere liberă, se sinucid ca idioții. Cam care credeți că e ponderea femei-bărbați, în povestea asta? Ați ghicit, 99,99% din “laureați” sunt bărbați. Iar alea 0,01% femei care intră în discuție se sinucid, oricum, în cuplu. De exemplu, dau curs fanteziei partenerului de a opri mașina noaptea, în ceață, pe autostradă, pentru o partidă de sex. Cei doi premianți Darwin care au făcut chestia asta au sfârșit, desigur, storciți în curul gol, de un camion.

Dar mai bine să vă dau niște exemple extrase din ăia 99,99%:

Un deștept s-a gândit să ia în mână un șarpe cu clopoței și să-l imite, sâsâind la el, cu limba scoasă. Exact, șarpele l-a mușcat de limbă.

Altuia i-a zis maestrul lui de kung-fu că… gata, a învățat atâtea încât poate face față, cu mâinile goale, chiar și animalelor sălbatice. Așa că s-a dus la zoo și a sărit direct în cușca leilor. Surpriză: maestrul îl mințise, nu știa suficient kung-fu.

Un alt domn a vrut să oprească trenul cu puterea gândului, așa că s-a pus în fața lui și… a murit ca boul. Asta în timp ce altul (chiar român de-al nostru), mai modest, s-a crezut indian apaș și și-a pus urechea pe calea ferată, ca să audă când vine trenul. Mda, n-a funcționat.

Un polonez a vrut să demonstreze că e cel mai macho bărbat din galaxie. Drept care, atunci când un coleg de beție cretin și-a tăiat laba piciorului cu drujba, i-a smuls-o din mână și, înfoiat ca un cocoș, i-a strigat sfidător: “Da’ asta poți să faci, coaie?”. Și… vrrrrrr… și-a tăiat capul cu ea.

Sper sincer ca, după acest text, să nu se facă coadă la zoo, în fața cuștii cu lei. Vânzarea de drujbe nu prea are cum să crească, căci mai macho decât unul care-și taie capul nu prea are cum să fie nici un bărbat. Sau are?

 

Buba Libre

Femeile sînt pline de răni invizibile care le deranjează și le chinuie, și le tachinează, și mi ți le gîdilă de zici că vor să le-o tragă.

O coală de hîrtie a tăiat-o la deget – da, frate, o coală de hîrtie! Bine că nu scrie cu picioarele, că ai fi văzut-o cu artera femurală fluturîndu-i pe-afară.

Cînd a băgat mîna în geantă i-a intrat ceva sub unghie și i-a făcut acolo ceva – nu, nu curge sînge, dar e o înțepătură enervantă și mereu se lovește la ea.

De cîte ori nu te pune să te uiți cu orele la ea în ochi, pentru că are acolo “ceva”? Belește ochiul, te belești și tu.

– Nu e nimic, nu văd nimic! Uită-te și tu cu ochiul celălalt, nu se vede nimic!

Umblă așa prin oraș, cu ochiul belit, se oprește prin vitrine. După o jumătate de oră e cu un ochi roșu, de zici că a băut pe-o parte toată noaptea.

Tot ea e cea care are mereu un coș sub piele, incredibil de dureros, ceva ca un buncăr:

– Ia, pune mîna să vezi cum e!

– Nu vreau, mi-e scîrbă.

– Pune, să vezi cum se simte.

Pui mîna.

– Auuuu, mă doare.

– Păi, plm, tu m-ai pus.

Dar nimic din toate acestea nu se compară cu vînătăile. Există mereu pe ea o vînătaie cu proveniență necunoscută. Te gîndești că umbli noaptea în somn și-o bați. Sînt zile în care, dacă s-ar duce la Poliție plîngînd, ai înfunda pușcăria ani grei. Printre vînătăile astea sînt unele care, ai impresia, nu-i trec toată viața: la început sînt negre, apoi se fac roșii, apoi vineții, apoi galbene… și probabil și alte culori, dar deja ai ajuns la vîrsta la care preferi să n-o mai dezbraci.

3 comentarii

 1. #1

  Am rîs cu lacrimi la partea lui Mihai Radu. =)

 2. #2

  Si eu am ras cu lacrimi. Sunteti foarte buni 🙂

 3. #3

  Femeia- Un rau necesar pentru barbatii cu potential intelectual ! Barbatii- Catastrofe cu un algoritm viguros, sentimentali precum o cizma de scafandru, indiferenti la frumusetile naturii umane, dar, extrem de receptivi la instinctele de reproductie…! Cand traiectoriile masculilor se intersecteaza cu traiectoriile feminine, apare Catastrofa Rea Dar Necesara Pentru Perpetuarea Speciei…!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]