Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre slăbire

Zoom Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre slăbire

Slăbire, bibelou de porțelan

2În viața fiecărui bărbat, vine o vreme când se hotărăște că “parcă a făcut puțină burtică și trebuie neapărat să mai slăbească un pic”. Bine, are cel puțin zece kile în plus, dar de acolo de sus, de la înălțimea unei păreri superlative despre sine, de unde se uită el, așa se vede: că “PARCĂ” (e posibil să fie doar o impresie, o iluzie optică) a făcut “BURTICĂ” (una minusculă, microscopică aproape) și trebuie să slăbească “UN PIC” (nu mult, câteva grame doar, ca să nu cadă din picioare).

Și îl auzi, la restaurant, discutând cu ospătărița:

– Nu vă supărați, ceva ușor, mai de slăbit, așa, aveți?

– Vă dau un pieptuleț de puiuț cu sălățică verde?

– A, nu, carnea îngrașă. Un pilaf cu pâine aș vrea.

– Pilăfior cu pâinică?… Dar… știți… nu e o combinație foarte bună.

– Haideți, vă rog, că n-am venit să facem conversație, nu mai bine-mi aduceți mâncarea mai repede?

Ospătărița pleacă, spăsită. Ăla e momentul în care intervii:

– Dragă, femeia are dreptate. N-o să slăbești niciodată de la pilaf cu pâine.

– Da’ ce vrei, dragă, să mănânc, prăjeli, jumări, un cotlet de porc?

– Niște carne slabă cu legume ar fi OK.

– Carnea îngrașă, cartofii prăjiți la fel.

– Nu orice fel de carne, iar cartoful nu e singura legumă. Proteina cu legume e cea mai bună soluție pentru slăbit.

– Tu de unde știi? Ești doctor?

– Sunt femeie, mă ocup de o viață cu asta.

– Aparent nu îți prea iese, mereu te plângi că ești prea grasă.

– Ei, îmi iese, dar… mă mai alint și eu… sau… nu știu… niciodată nu mi se pare suficient. Dar, crede-mă, chiar mă pricep.

– Te bâlbâi deja, nu vezi? Ești foarte neconvingătoare. Către chelneriță: O bere nefiltrată la halbă.

– Vezi că și asta îngrașă! – punctezi rapid.

– Hai, frate, cum să îngrașe berea? Ce, o mănânc? O beau!

– Alcoolul are multe calorii.

– Frățioare, nu-mi vine să cred ce aud! Lasă că, de-acum încolo, te-nvață băiatu’ să slăbești, că ești varză! Domnișoară, mai aduceți o porție de pilaf cu pâine și pentru soție. Și o nefiltrată la halbă!

 

Omor din pulpă

Nu e deranjant că femeia ține ore de dirigenție despre mîncare, calorii, carbohidrați, zahăr alb, zahăr brun, melasă. Oricum, se știe, mai bine e să sugi puțin o trestie de zahăr cînd vrei ceva dulce, dar să nu pui zahăr în gură în ruptul capului. Deci nu, nu asta e enervant, ci programul dement în care se aventurează și în care vrea să te tîrască și pe tine.

Probabil există undeva o Legiune Străină a nutriționistelor amatoare și, mai ales, scrîntite. Așa fac ele armata.

Te vede că iei să mănînci un măr.

– Ce faci?

– Ăăă, încerc să repar un avion… Mănînc un măr, ce să fac?!

– Acum?

– Acum am poftă.

În acest moment te privește ca pe un exemplar al speciei care nu ar trebui să existe. Se miră, cu scîrbă, că selecția naturală a închis ochii cînd tu ai trecut prin fața ei. I-oi fi căzut cu tronc, naiba știe, dar tu nu prea ai cum să exiști dacă zici că mănînci fructe așa, cînd vrei, cînd ai poftă, cînd te taie cheful.

Te așază pe scaun și începe: mărul nu se mănîncă după masă, că fermentează, nu se mănîncă înainte de masă, pentru că nu fermentează, dar dă alte reacții la nivelul stomacului, mărul se mănîncă separat, între mese. Iar cînd ea zice “între mese”, asta înseamnă la distanță egală, adică trebuie să-ți amintești ce prieteni ai pe la Facultatea de Matematică și să-i rogi să te ajute.

Apoi antioxidanții, vai, dacă nu îi mănînci în cantitatea exactă, perfect calculată, e ca și cum ți-ai semna singur certificatul de deces.

Iar dacă vrei s-o torturezi, arată-i poze cu tine – bineînțeles dinainte de-a o cunoaște pe ea – cînd beai Cola sau Fanta sau cutii de-alea pe care scrie 100% pulpă. Singurul lucru acidulat din viața ei trebuie să fie relația voastră… ăăă, ce drăguț!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cel mai primejdios drum

  11 mai 2021

  Marele explorator care a călcat pe spinarea aligatorilor din mlaștini, dansînd pe buza prăpăstiilor cu rucsacul în spinare, înfășurat în voalul de zăpadă al miresei din Kilimanjaro, după ce a […]

 • Baroni, aruncați armele!

  11 mai 2021

  La parastasul ursului Arthur nu s-a auzit nici un bocet pesedist. Nici liberalii și nici ungurii nu s-au grăbit să-și tragă mucii la căpătîiul splendidei fiare. Toți iubitorii de natură […]

 • Vaccinații über alles

  11 mai 2021

  Bâjbâim neputincioși încă de la începutul lui 2020, în încercarea de a găsi un dușman cât de cât decent. Să fie măcar vizibil, să-l putem fotografia, filma și expune public, […]

 • De ce e mai coruptă stînga decît dreapta

  4 mai 2021

  Cine a furat mai mult: PDSR-ul lui Ion Iliescu în lungul și înverșunatul lui jaf din anii ’90 sau CDR-ul lui Constantinescu în haotica guvernare din anii 1996-1999? Cine s-a […]

 • Emasculata concepție

  4 mai 2021

  De ce se ratează complet partidele și politicienii așa-zis noi atunci când ajung la putere sau în apropierea ei? E o întrebare pe care uneori nici măcar nu vrem să […]