Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre teamă

Zoom Simona Tache vs. Mihai Radu: Despre teamă

Cui i-e frică de Bau-Bau

2Bărbații nu au multe frici în viață, maximum trei-patru: să nu moară de foame, să nu facă alții sex mai mult decât ei, să nu se pricopsească cu chelie și să nu vorbească nevasta despre ei cu prietenele.

Cele mai neplăcute zile ale bărbatului sunt alea în care soția se echipează ca să iasă “cu fetele”. Îl și vezi că se trântește în fața televizorului, zappează și, peste telecomandă, îi atârnă un bot de șapte metri:

– Ce-i cu tine, iubitule, ești supărat?

– Ei, nu, dar mă gândeam, așa, că n-am mai stat și noi împreună de mult. Nu vrei să facem ceva frumos, ceva special?

– Acuma zici? Nu știi că ies cu fetele?

– Mi-e dor de tine.

– Ies cu fetele.

– Te iubesc ca un nebun.

– Ies cu fetele.

– Poate vrei să te duc la un film?

– Ies cu fetele.

– Îți cumpăr și ceva frumos. De când n-ai mai făcut tu un shopping?

– Poate fac cu fetele.

– Un inel frumos cu diamant?

– Ies cu fetele.

– Am putea să ne luăm de mână și să mergem direct la aeroport. Ne urcăm într-un avion și mergem în… în… în… Thailanda?

– Ies cu fetele

– Vrei să fii soția mea?

– Deja suuunt. Te-am pupat, ne vedem diseară.

Diseară, îl găsești și mai verde, cu botul atârnându-i peste aceeași telecomandă. Cu o voce pierită, de zici că i-a murit toată familia, te întreabă:

– Cum a fost? Ați vorbit despre mine, nu?

– Nu.

– Ei, nu, lasă că vă știu eu…

Pleacă la culcare, mut și cu ochii goi.

Și toate astea pentru ce? De frică să nu fi aflat toate prietenele tale că el adoarme în fiecare seară în chiloți, cu foehn-ul pornit la cur, așa cum îl culca mămica lui, când era bebeluș.

 

Mai zi-mi despre mine

Cum ar zice Mihaela Rădulescu: femeia e pe invers! În sensul că n-ar vrea să vorbești decât despre ea.

Nu știu de unde naiba are femeia impresia că ceea ce e ea poate fi spus în multe-multe cuvinte, în mii și milioane de cuvinte. Nimic nu e simplu când vine vorba despre ea, nimic nu e ușor de abordat.

Și când întreabă cum îi stă părul, e imposibil să zici “OK, îți stă OK”.

Rămâne în fața ta, exact ca un maidanez în timp ce mănânci un covrig cald, așteptând să dezvolți.

– Ce rahat să dezvolt? Ai o freză OK!… Na, dacă vrei, e FOARTE OK.

Și poeții au învățat-o prost pe femeie: au cântat-o de-au rupt-o – fiecare fir de păr al ei e o senzație a absolutului, fiecare unghie pe care și-a tăiat-o e un vers dintr-un poem astral, fiecare fâșie de ceară smulsă din zona inghinală e o bucată de fericire cu care ai putea să-ți peticești sufletul, tra-la-la-la…

Așa le-a intrat femeilor în cap, că trebuie să se vorbească mult, foarte mult – continuu, dacă se poate – despre ele, că sunt complexe, că nici o părticică din ele nu merită mai puțin de o oră de discuții și că așa, ca întreg, ca mister, ca enigmă absolută învăluită-n abur, femeia are nevoie de o conferință, de un congres, de o universitate care s-o studieze, s-o aprofundeze și s-o redea lumii în toată splendoarea sa.

Cred că numita Ioana Popescu din Zalău, de 34 de ani, visează în taină la un congres care să se numească “Ioana Popescu – lucrările celui de-al IX-lea Congres”. Să vină oameni din toată țara, invitați din străinătate, însuși Ponta să spună două glumițe de rahat.

Și, mai ales, s-o pupe-n cur toți ca pe Leana Ceaușescu.

3 comentarii

 1. #1

  barbati care adorm “cu foehn-ul pornit la cur” ? :)))))))). exista asa barbati? daca exista, atunci is idolii mei. :))))))

 2. #2

  Abordarea a mai fost “abordata” dar limbajul suburban…e “new collection”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cel mai primejdios drum

  11 mai 2021

  Marele explorator care a călcat pe spinarea aligatorilor din mlaștini, dansînd pe buza prăpăstiilor cu rucsacul în spinare, înfășurat în voalul de zăpadă al miresei din Kilimanjaro, după ce a […]

 • Baroni, aruncați armele!

  11 mai 2021

  La parastasul ursului Arthur nu s-a auzit nici un bocet pesedist. Nici liberalii și nici ungurii nu s-au grăbit să-și tragă mucii la căpătîiul splendidei fiare. Toți iubitorii de natură […]

 • Vaccinații über alles

  11 mai 2021

  Bâjbâim neputincioși încă de la începutul lui 2020, în încercarea de a găsi un dușman cât de cât decent. Să fie măcar vizibil, să-l putem fotografia, filma și expune public, […]

 • De ce e mai coruptă stînga decît dreapta

  4 mai 2021

  Cine a furat mai mult: PDSR-ul lui Ion Iliescu în lungul și înverșunatul lui jaf din anii ’90 sau CDR-ul lui Constantinescu în haotica guvernare din anii 1996-1999? Cine s-a […]

 • Emasculata concepție

  4 mai 2021

  De ce se ratează complet partidele și politicienii așa-zis noi atunci când ajung la putere sau în apropierea ei? E o întrebare pe care uneori nici măcar nu vrem să […]