Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Soarta băncilor atârnă de un Zamfir de ață

Zoom Soarta băncilor atârnă de un Zamfir de ață

Comicăria cu ROBOR-ul a pocnit ca un coș de pe fruntea unui adolescent.

Isărescu nu vrea să vină să fie audiat, Isărescu e un arogant, Isărescu îi sfidează pe aleșii poporului, Isărescu e aripa armată prin care băncile comerciale se răzbună pe popor etc.

A venit Mugur Isărescu la Parlament cu toată conducerea BNR. Și acolo au dat peste Daniel Zamfir, un tip care, se vede, a devorat broșura Piețe financiar-bancare pe înțelesul tuturor. Însă doar atât.

Practic, la finalul audierii, Daniel Zamfir ar fi trebuit să scoată bani din buzunar și să-i plătească lui Isărescu orele de meditații.

Într-un anume fel, Isărescu nici nu a venit la Parlament. Zic asta pentru că, la final, reacția generală a fost: pe bune, pentru asta v-ați dat cu curul de pământ ca să vină Isărescu?

Daniel Zamfir a încercat o execuție. S-a ales cu o sinucidere. Din păcate pentru noi, una pe care individul nu o percepe.

Momentul de grație al întâlnirii a fost acela în care lui Călin Popescu Tăriceanu îi era jenă cu propriul cățel. Vânăt de furie, cu gura uscată de arșița răzbunării, Daniel Zamfir i-a zis guvernatorului BNR că a împrumutat de la Sorin Ovidiu Vântu un miliard de dolari pe vremea în care era premier – SOV Invest cumpărase titluri de stat în valoare de un miliard dolari.

La finalul audierii, Zamfir i-a făcut cadou lui Isărescu două cărți. Una dintre ele, scrisă de George Akerlof şi Robert Schiller, se numeşte La pescuit de fraieri. Nici că s-ar putea da un titlu mai bun acestui scurt fragment din viața lui Isărescu.

Dar ce să mai gândurească agresivul Zamfir despre ROBOR când legătura dintre ROBOR și dobânda la credite este făcută printr-o lege, bineînțeles, că doar nu s-a deplasat Domnul din ceruri personal pentru asta? Și, ca orice altă lege, ea poate fi modificată sau trasă din priză cu totul. Mă rog, ca să ajungă până acolo, Zamfir mai are nevoie de vreo 50-60 de ore de meditații.

E greu de luat urma profiturilor exportate, e greu de reglementat dobânzi și comisioane, e imposibil să dai de pământ cu pensionarul arivist de la BNR când pleci la luptă cu Zamfiri de teapa ăstuia.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Isarescu, cel putin cat s-a aratat la TV, nu a facut decat sa profereze invective si sa-si dea aere(damf) de (mare) superioritate. Putina substanta, mai bine zis inexistenta, pentru un asa zis mare expert bancar . Cam multa nonsalanta pentru un personaj care in urma cutiva ani se certa in public cu un jurnalist negand penibil, evidentele fiind clare, ca ar fi luat un credit de la o banca. Pentru a se lua urma profiturilor exportate samd. ar trebui sa intervina o binecunoscuta institutie si nu un singur parlamentar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]