Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Soarta băncilor atârnă de un Zamfir de ață

Zoom Soarta băncilor atârnă de un Zamfir de ață

Comicăria cu ROBOR-ul a pocnit ca un coș de pe fruntea unui adolescent.

Isărescu nu vrea să vină să fie audiat, Isărescu e un arogant, Isărescu îi sfidează pe aleșii poporului, Isărescu e aripa armată prin care băncile comerciale se răzbună pe popor etc.

A venit Mugur Isărescu la Parlament cu toată conducerea BNR. Și acolo au dat peste Daniel Zamfir, un tip care, se vede, a devorat broșura Piețe financiar-bancare pe înțelesul tuturor. Însă doar atât.

Practic, la finalul audierii, Daniel Zamfir ar fi trebuit să scoată bani din buzunar și să-i plătească lui Isărescu orele de meditații.

Într-un anume fel, Isărescu nici nu a venit la Parlament. Zic asta pentru că, la final, reacția generală a fost: pe bune, pentru asta v-ați dat cu curul de pământ ca să vină Isărescu?

Daniel Zamfir a încercat o execuție. S-a ales cu o sinucidere. Din păcate pentru noi, una pe care individul nu o percepe.

Momentul de grație al întâlnirii a fost acela în care lui Călin Popescu Tăriceanu îi era jenă cu propriul cățel. Vânăt de furie, cu gura uscată de arșița răzbunării, Daniel Zamfir i-a zis guvernatorului BNR că a împrumutat de la Sorin Ovidiu Vântu un miliard de dolari pe vremea în care era premier – SOV Invest cumpărase titluri de stat în valoare de un miliard dolari.

La finalul audierii, Zamfir i-a făcut cadou lui Isărescu două cărți. Una dintre ele, scrisă de George Akerlof şi Robert Schiller, se numeşte La pescuit de fraieri. Nici că s-ar putea da un titlu mai bun acestui scurt fragment din viața lui Isărescu.

Dar ce să mai gândurească agresivul Zamfir despre ROBOR când legătura dintre ROBOR și dobânda la credite este făcută printr-o lege, bineînțeles, că doar nu s-a deplasat Domnul din ceruri personal pentru asta? Și, ca orice altă lege, ea poate fi modificată sau trasă din priză cu totul. Mă rog, ca să ajungă până acolo, Zamfir mai are nevoie de vreo 50-60 de ore de meditații.

E greu de luat urma profiturilor exportate, e greu de reglementat dobânzi și comisioane, e imposibil să dai de pământ cu pensionarul arivist de la BNR când pleci la luptă cu Zamfiri de teapa ăstuia.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Isarescu, cel putin cat s-a aratat la TV, nu a facut decat sa profereze invective si sa-si dea aere(damf) de (mare) superioritate. Putina substanta, mai bine zis inexistenta, pentru un asa zis mare expert bancar . Cam multa nonsalanta pentru un personaj care in urma cutiva ani se certa in public cu un jurnalist negand penibil, evidentele fiind clare, ca ar fi luat un credit de la o banca. Pentru a se lua urma profiturilor exportate samd. ar trebui sa intervina o binecunoscuta institutie si nu un singur parlamentar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Cum a inventat mama lui Liviu Dragnea la ea în sat capotul, umbrela și bulzul geto-dac

  21 mai 2019

  Liviu Dragnea i-a smuls lui Petre Daea ciosvîrta oii de la gură, jucîndu-se cu ministrul Agriculturii de-a Don Quijote. Se vede însă că elevul Dragnea Liviu n-a aprofundat romanul cu […]

 • Să rezolvăm Securitatea!

  21 mai 2019

  Președintele României, Traian Băsescu, a fost securist (sînt documente). Premierul României, Radu Vasile, a fost informator al Securității (a recunoscut-o public fostul președinte Emil Constantinescu). Premierul Theodor Stolojan a lucrat […]

 • Despre ce vorbim?

  21 mai 2019

  Taximetriștii sunt pesediști, la asta se rezumă scandalul Uber. La fel ca pesediștii, ei nu au respect pentru reguli. Sunt mitocani, fac prețuri, conduc mașini mizerabile, la fel cum Liviu […]

 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

romania100