Cabana Valea Sîmbetei e un fel de tabără de bază pentru echipajele pornite în marea aventură de cucerire a Everestului României: de aici se dă startul în cursa de intrare pe Fereastra Mare a Sîmbetei în creasta Făgărașului, pietonala aglomerată din care se desprinde aleea spre vîrful Moldoveanu (2.544 m).
Adresa: Pe versantul nordic al părții estice a masivului Făgăraș, la limita golului alpin. Altitudine 1.401 m.
Căi de acces: Din DN1, după Făgăraș, faci stînga în Sîmbăta de Jos și rulezi vreo 15 km pe ruta Sîmbăta de Sus – Complexul Turistic Sîmbăta. La Complex, descaleci din mașină și continui per pedes (drum forestier plus potecă; marcaj triunghi roșu; 2,5-3 ore).
Dotări: 60 locuri în camere cu 2-9 paturi sau priciuri. Dacă ai prea multe bagaje, negociază cu unul dintre măgarii specializați, cărăuși de alimente, care umblă bezmetici pe lîngă cabană.
Prețuri: 30 lei patul, 25 lei locul la prici. Mămăligă cu brînză și smîntînă – 10 lei, cafea – 6 lei, bere la doză – 7 lei. Tarifele astea sufereau dese modificări…
Ambianță: …pînă să fie schimbat bețivul cabanier-bucătar care jumulea clienții naivi după un mercurial propriu; preferai un sendviș din rucsac la mesele din exterior decît ciudatele sale producții, în sala de mese în care se intra ocolind cîinii împrăștiați prin holul cabanei. De ceva vreme, situația s-a normalizat: MC e acum domnul Nae, fostul cabanier de la Mălăiești.
6 vizualizări
Salut,
Mai intii, imi place ca mergeti pe munte. Nu prea se asorteaza cu Catavencii. mai apoi imi place ca mergeti si pe unde merg cei mai initiati. Ca mine de exemplu. Adica prin Piatra Craiului. Pe cind o descriere haioasa despre Ascunsa-Briul de Mijloc-Termopile si de acolo mai departe pe deasupra Craitei si coborirea prin Anghelide sau direct prin Poiana Cotofenei spre Plaiul Foii.
Fix acum o saptamina am fost la Simbata de Sus sau Valea Simbetei si este fix cum ati descris
La Victoria, unde am stat o sdaptamina nu vin Catavencii.