Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Sponsorul USL amenajează spaţii verzi pe moşia baronului Oprişan

Zoom Sponsorul USL amenajează spaţii verzi pe moşia baronului Oprişan

Anul trecut, înainte de alegerile locale, Primăria Focşani a organizat licitaţie pentru reabilitarea spaţiilor verzi în cartierele Mândreşti şi Sud. Contractul a fost obţinut de Romprest Service, firma patronată de Florian Walter, cumătru al deputatului Miron Mitrea şi sponsor al USL-ului pe unde-l prinde, care s-a înscris cu aproximativ 7,5 milioane de lei şi o perioadă de execuţie de cinci luni.

Asta, în ciuda caietului de sarcini care stabilea ca lucrările să se întindă de-a lungul a 21 de luni, din simplul motiv că este vorba de plantări prevăzute a fi realizate într-o anumită perioadă a anului: „Cea mai bună perioadă pentru însămânţări este sfârşitul verii – începutul toamnei. (…) Semănarea în primăvară este posibilă, dar cu rezultate mult mai slabe decât cea din toamnă“. Din contract lipsesc şi clauzele specifice care să oblige Romprest să refacă plantaţiile pe propria cheltuială, în situaţiile în care, din vina sa, gazonul şi arbuştii nu se prind. În locul unei asemenea prevederi a fost inserat un paragraf care se referă la… construcţii: „9.11 – Executantul răspunde, potrivit obligaţiilor care îi revin, pentru viciile ascunse ale construcţiei (…), pentru viciile structurii de rezistenţă, urmare a nerespectării proiectelor şi detaliilor de execuţie aferente execuţiei lucrării“. Singura garanţie cerută este de bună execuţie obligatorie prin lege, 10% din valoarea contractului, care i se returnează în proporţie de 70% în maximum 15 zile de la semnarea procesului-verbal de recepţie. Afacerea pare a fi croită special pentru sponsorul USL care a dorit să-şi recupereze banii investiţi în campanie imediat, iară nu să aştepte aproape doi ani, aşa cum prevedea proiectul.

Publicat în Cațavencii, nr. 2 (80)/2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint