Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ștabii de la Interne se mențin în formă cu butoaie de bere

Zoom Ștabii de la Interne se mențin în formă cu butoaie de bere

► Că polițiștii și, în general, băieții de la Interne se poartă cu burta la vedere este un lucru cunoscut de toată lumea. Cu cît sînt mai crescuți în grad și funcție, cu atît abdomenele sînt mai proeminente, mai fățoase și mai revărsate peste cureaua pantalonilor. Vorba aia, ziua bună se cunoaște de dimineață, iar polițistul bun după lungimea curelei. Cu cît este mai lungă, cu atît omul este mai competent și mai de încredere ca să ocupe o funcție de conducere.

Și cum un asemenea statut este greu de întreținut, Direcția Generală de Logistică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sare în sprijinul cadrelor din sistem, oferindu-le tot ceea ce au nevoie pentru a se menține în formă. De regulă, ceafă de porc la grătar cu cartofi prăjiți și bere le halbă.

Așa se face că, în vara ce stă să vină, Direcția Geneală de Logistică va achiziționa, în baza unui contract-cadru, cîteva mii de litri de bere, pentru patru locații, în București, Brașov, Mamaia și Predeal. Contractul a fost atribuit, în urma unei licitații, firmei Bere Băuturi SA din București, iar valoarea totală este de 167.854 de lei la care se adaugă TVA, respectiv 208.138 de lei.

Berea, în diverse sortimente, va fi livrată, la butoi sau la doze de 0,5 litri, celor patru hoteluri aflate în administrarea ministerului, în care ștabii de la Interne își vor petrece vacanța în mod activ. Potrivit programului, de dimineață pînă seara, ei vor efectua exerciții la halbere, pentru a se menține în formă, astfel încît să fie apți, la toamnă, cînd vor trebui să-și “aducă aportul” de competență în bătăliile electorale cu adversarii viitorului candidat al PSD la alegerile prezidențiale.

► AJOFM Constanța a scos la licitație un contract de servicii pentru formarea profesională în meseria de „expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene“. Suma alocată este de doar 12.400 de lei cu tot cu TVA, ceea ce ne face să credem că directorul executiv al agenției, o duduie, Carmen Răducu, are o rudă mai săracă de care i s-a făcut milă și pe care dorește să o ajute cu niște bani de la stat.

Potrivit caietului de sarcini, cel ce va obține contractul va trebui să învețe o grupă de 25 de persoane, șomeri cu studii superioare, cum să facă astfel încît să crească gradul de absorbție a fondurilor europene în România. Pentru aceasta, instructorii vor avea la dispoziție patru săptămîni.

În situația în care vor reuși la Constanța, instructorii vor fi trimiși să-I învețe același lucru și pe ministrul Orlando Teodorovici, astfel încît să nu mai fie luat la mișto de reprezentanții Comisiei Europene, cînd îi vizitează la Bruxelles.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint